Kurultay başlamadan kaos başladı! CHP'de 'yumruk' krizi...

CHP'de yarın yapılacak kurultay öncesi yeni bir kriz çıktı. Ali Mahir Başarır, geçen ay kendisine yumruk atan Mahmut Tanal'ın divan üyesi olarak önerilmesine "Bundan utanç duyarım" diyerek tepki gösterdi.

Kurultay başlamadan kaos başladı! CHP'de 'yumruk' krizi...
Kurultay başlamadan kaos başladı! CHP'de 'yumruk' krizi...
GİRİŞ 03.11.2023 15:20 GÜNCELLEME 03.11.2023 15:20
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

CHP'nin yarın ve pazar günü yapılacak 38. Olağan Kurultayı için geri sayım başladı.

Kurultayda Divan Başkanı olarak görev yapacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, salona giderek incelemelerde bulundu ve kurultayın 'demokrasi şöleni' halinde geçeceğini söyledi.

KURULTAY BAŞLAMADAN KRİZ BAŞLADI

İmamoğlu demokrasi şöleni vadetse de daha kurultay başlamadan CHP içinde krizler baş gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili, geçen ay kendisine yumruk atan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın divan üyesi olarak önerilmesine "Bundan utanç duyarım" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun en büyük seçim vaadi 'Bir daha aday olmayacağım' olacakKılıçdaroğlu'nun en büyük seçim vaadi 'Bir daha aday olmayacağım' olacak

Konuyla ilgili X hesabından paylaşımda bulunan CHP yandaşı gazeteci Şaban Sevinç, "Nasıl sakin geçecek. Kurultayda Mahmut Tanal krizi. CHP kurultayı bir divan başkanı ile 8 üyeden oluşacak. Ekrem İmamoğlu’nun Divan Başkanı olması beklenirken diğer 8 üyenin 4’ünü Kılıçdaroğlu, 4’ünü ise Özgür Özel önerecek. Genel Merkez geçtiğimiz ay Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a yumruk atan Mahmut Tanal’ı da üye olarak önerdi. Özgür Özel’i destekleyen Ali Mahir Başarır, 'Tanal’ın divan üyesi olmasından utanç duyarım' diye itiraz etti." ifadelerini kullandı.

 

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • MisafirBalıkesirli 6 ay önce Şikayet Et
    Fötür şapkalı Tanalı 27 gündür süregelen İsrail haydutlarının ağlama duvarındaki vatandaşı sandım
    Cevapla
  • konuk 6 ay önce Şikayet Et
    unlardan Türkiyeye ne faydası olacak, Allah korumuş iyi ki seçimleri kazanamadılar, kendi aralarında anlaşamıyor bir de 7 parti bir araya geldiğinde durumu düşünmek bile istemiyorum. Kaos.
    Cevapla
  • Bir vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    mayis secimlerinde bu milleti, milletin kendine karsi Allah korumus, yoksa millet intihar edecekmis ucuz domates sogan yumurta askina. Sanki gelecek olanin elinde sihirli degnekle gelecekti. Sana guvenmiyorum millet, hele sehirdekilere hic guvenmiyorum. Ne varsa gene kirsalda var.
    Cevapla
  • Burak-van 6 ay önce Şikayet Et
    Ozgurde aynı mahmutta aynı ikiside hatta Kılıçdaroğlu nun yani basindakiler bile olmamali
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hepsi bir tiyatro 100 yıldır o el bunları perde arkasından hacivat karagöz gibi oynatıyo bizim olmayan bizimmis gibi görünen medyada bunu her zaman halka yutturmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi
Kamuda tasarruf dönemi başlıyor: İşte alınan tedbirler