İBB Gazze'deki katliamın ortaklarıyla iş birliği içinde

İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı başlatılan boykot kampanyasına katılmayan İBB, katliamlara destek veren markalarla olan iş birliğini sürdürüyor. Starbucks, McDonald’s ve Burger King'de İstanbulkart ile ödeme yapılmaya devam ediliyor.

GİRİŞ 06.11.2023 15:49 GÜNCELLEME 06.11.2023 23:53
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

ABD ve Avrupa devletlerini arkasına alan işgalci İsrail, 7 Ekim'den bugüne kadar Gazze'de 10 bine yakın sivili katletti.

Bazı global markalar da İsrail'in bu katliamlarına maddi ve manevi desteklerini çekinmeden dünyaya duyurdu. Duyarlı insanların bu markalara karşı başlattığı boykot kampanyasına kamu kurumları, yerel yönetimler ve bazı özel sektör kuruluşları da dahil oldu. 

İsrail'in Filistin katliamı devam ediyor! Türkiye'de il ve ilçe belediyelerinde boykot artıyor... İsrail'in Filistin katliamı devam ediyor! Türkiye'de il ve ilçe belediyelerinde boykot artıyor...

GAZZE'YE DESTEK AÇIKLAMASI GELMEDİ

Boykot kampanyasına katılmayan 11 CHP'li büyükşehir belediyesi arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), resmi sosyal medya hesaplarından bir aydır Gazze'ye destek veren paylaşımda bile bulunmadı.

KATLİAM ORTAKLARIYLA İŞ BİRLİĞİNİ SONLANDIRMADI

Alçak saldırıları kınamayan İBB, katliamlara destek veren Starbucks, McDonald’s ve Burger King gibi markalarla olan iş birliklerini de sonlandırmadı. 

Bu firmaların şubelerinde İstanbulkart ile ödeme yapılmaya devam ediliyor.

SOYKIRIMCI ASKERLERİ BESLİYORLAR

Starbucks, McDonald’s ve Burger King, İsrail'e olan destek açıklamalarının yanı sıra, masumları katleden İsrail askerlerinin karnını da doyuruyor.

İşgalci askerler, kendilerine ücretsiz gönderilen yiyecek ve içecekleri sosyal medya hesaplarından paylaşıp markalara teşekkür ediyor.

STARBUCKS'TAN VAZGEÇEMİYORLAR MI?

Yaşananlar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, boykot kampanyasına katılmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte Starbucks'ta kahve içtiği görüntüleri akıllara getirdi. Fotoğraf, 'Başkanlar Starbucks'tan vazgeçemiyorlar mı' yorumlarına neden oldu.

AKŞENER DE STARBUCKS REKLAMI YAPMIŞTI

Öte yandan işgalci İsrail'e direniş gösteren Hamas'ı terörist ilan eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de seçim çalışmaları sırasında Starbucks reklamı yapmıştı.

Akşener Starbucks'ta gençlerle sohbet ederek o görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

KAYNAK: HABER7
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 172
  • Sosyopat 8 ay önce Şikayet Et
    Ülke olarak ikili anlaşmaları feshedelim. Ülke içinde kimse israil ve israili destekleyenlerin mallarını kullanamasın.
    Cevapla
  • Asss 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlarınnhicbirini unutmayacağız
    Cevapla
  • antilaik laiksavar 8 ay önce Şikayet Et
    nede olsa itsrail abd ingiliz çanağıdan yerler ondan bunların geninde bozuklukvar kanı sütü bozuk bunların
    Cevapla
  • Kartal gözü . 8 ay önce Şikayet Et
    40 yıldır arzı mevud için PKK yı destekleyen İsrail'in yanında olur lar tabi var oluş sebebi zaten onlar İsrail'in ürünlerinin Türkiye'nin pazarına girmesinden asla rahatsız olmaz ..lar
    Cevapla
  • Kurdi 8 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sizin gibilere.israile karşı çıkmayan kendine insanım diyemeyecek durumu oluşturdu israil.alçaklığın yanında duranları bizde istemiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor