Özel: Kılıçdaroğlu, kurmay aklından yoksundu

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayda birinci turdan sonra Kılıçdaroğlu'yla aralarında geçen anları anlattı. Özel, Kılıçdaroğlu'nun kurmay aklının olmadığını söyledi.

GİRİŞ 07.11.2023 11:12 GÜNCELLEME 07.11.2023 12:11
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, kurultay akşamında yaşananlara ilişkin konuştu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Özel, birinci turdan sonra Kılıçdaroğlu'nun elini kaldırmaya geldiğini ama etraftakilerin kendisini engellediğini söyledi. Özel ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun kurmay aklından yoksun olduğunu belirtti. Saymaz'ın röportajından ilgili kısım şöyle: 

KILIÇDAROĞLU, ÖZEL'İN ELİNİ KALDIRACAKMIŞ

Kılıçdaroğlu, ilk turdan sonra çekilmek istiyor ancak vazgeçiri­liyor. O akşam ne oldu?

Kemal Bey etrafındakilere “Öz­gür partimizin evladı, partimiz ona emanet” demiş ve salona doğru yola çıkmış. Bana Ekrem Bey’den telefon geldi, “Genel başkan elini kaldıracak gel” dedi. Gittik, odada oturuyorum. Odada genel başkanın kurmayları var­dı. Tartışma vardı, ben gelince kesildi. Genel Başkan yaklaşınca karşılamak için ayağa kalktım, “Biz karşılayalım” dediler. “Herhalde konuşacakları var­dır” dedim. Elimi kaldırmaya gelmesini bekliyorum. Birlikte sahneye çıkaca­ğız diye bilgilendirdiler beni. Odada İmamoğlu da var. Divan başkanının odasıymış orası.

Kemal Bey, büyük bir ekiple geldi, odanın kapısında durdular. Girmeyip, ileride bir odaya girdiler. Öyle olunca şaşırdım. Beni o odaya çağırdılar. Odada 40-50 kişi var. Genel başkan­la el sıkıştım, hatır sordu. Bağrışma başladı. “Seçimi alacağız. Bizi böyle bırakamazsın” diye. Sonra danışma­nını (İmambakır Üküş’ü kastediyor) görünce Ekrem Bey’e “Çıkıyorum” dedim. “Haklısın” dedi. “Partiyi bunlara bırakamazsın” gibi bir laf duyunca, baktım ki iş kötüye gidebilir. Duymamam gereken şeyler duyuyo­rum. İçlerinde birlikte devam etmemiz gerekecek arkadaşlar var.

Kurultay sonrası ilk açıklama! Koltuğundan edilen Kılıçdaroğlu'ndan 'Moralim iyi' mesajıKurultay sonrası ilk açıklama! Koltuğundan edilen Kılıçdaroğlu'ndan 'Moralim iyi' mesajı

Koltuğunu kaybeden Kılıçdaroğlu'nun son durumu anlattıKoltuğunu kaybeden Kılıçdaroğlu'nun son durumu anlattı

CHP'de parti meclisi ve MYK belirlenecekCHP'de parti meclisi ve MYK belirlenecek

Kemal Bey tepki veriyor muy­du?
 

Kemal Bey’i göremiyordum. Ku­şatmışlardı, birlikte ona doğru hamle yaptılar. El sıkıştık, çekildim. Kenarda duranlar sardı Kemal Bey’i. Devam kararı almışlar.

Üküş, ‘Çekilmiyoruz, izin vermiyoruz” diyor. Kılıçdaroğlu dinliyor. Üküş’ün resmi sıfatı yok. Tuhaf değil mi?

Üzüldüm. Bahsedilen kişi (Üküş) kampanya boyunca bana hakaret etti. O kişiye yakıştı ama partiye yakışma­dı.

"KEMAL BEY, KURMAY AKLINDAN YOKSUN"

Ne olsun isterdiniz?

Kemal beyi, elimi kaldırmış kabul ediyorum. Çünkü o niyetle geldi. Kemal Bey, kurmay aklından yoksun­du. Kurmay dediğin, lider ve partinin faydasını birlikte gözetir. Bunu yapa­bilecek bir ya da iki kişi vardı yanında. O gece o arkadaşları göremedim. Kur­may aklından yoksun olunca öyle bir sonuç çıkıyor. Gerçek bir kurmay, lider birinci turda salt çoğunluğun altında kaldıysa rakibin elini kaldırtır. Kemal bey kendi hissiyle bunu yapmaya geldi ama engellediler.

KAYNAK: SÖZCÜ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    imambakırmıdır nedir kılıçtaroğlunu yaktı yerle yeksan etti.bir insanın kılavuzu iyi olacak.kargadan uzak duracaksın.girdiği her seçimi kaybetmişsin bunuda kaybedeceksin çekilsene yahu.yoook illa yenilecek.herkesin bir fantazisi var kılıçtaroğlununda yenilmek zevk alıyor demekki.Allah Allah....
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    chp ye yakisan sey yumruk yumruga kavga degil mi özgür efendi.sizin bütün toplantilariniz boyle gecmiyor mu
    Cevapla
  • Erkan 5 ay önce Şikayet Et
    Yani adama otur diyorlar oturuyor, kalk diyorlar kalkıyor, sus diyorlar susuyor, konuş diyorlar konuşuyor, çekilme diyorlar çekilmiyor. Üstelik bunları yaptıran cehalet partide hiç bir yetkisi olmayan biri tarafından. Vay be... zavallım bay kemal ! Ssk'yį batırdı, cehalet partiye 20 sene boyunca yenilgi üzerine yenilgi yaşattı. Ömrü mağlubiyetlerle geçti :-) acıyorum mu ? Hayır.
    Cevapla
  • Harun 5 ay önce Şikayet Et
    Özel'de lider karakteri olsa elimi kaldırsın diye ayağına gitmezdi.
    Cevapla
  • perdeci 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim için hepiniz aynısınız sevsinler sizin kurmay aklınızı al birini vur ötekine sende yerel seçimde hezimeti y tadacaksın ve senide kapının önüne atacaklar.Görücez sendeki kurmay aklını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!