Tunç Soyer'in koltuğu tehlikede: Özgür Özel'den anket talimatı

CHP'nin kalelerinden İzmir'de 2024 seçimleri için yeni aday arayışı İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer'i telaşlandırdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'de 'anket var' çıkışına Tunç cevap verdi.

GİRİŞ 19.11.2023 14:17 GÜNCELLEME 19.11.2023 14:26
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Ulusal bir televizyon kanalında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Özel, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş ve Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun adaylıklarının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ilan edildiğini hatırlattı.

"OBJEKTİF ANKET YAPACAĞIZ"

Özel, "Kemal Bey'in beyanları zaten anketlerle de destekleniyor. Onların adaylıklarında bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama geri kalan 8 büyükşehirde, gelecek Pazartesi alacağımız kararla, doğru örneklemlerle, güvenilir şirketlerle, çapraz kontrollerle ve herkesin inceleyebileceği objektif anketler yapacağız.

Başkanların durumuna şu karar verecek; halkın gönlünde olan bizim de listemizde olacak. Halkın gönlünde olmayanın yerine başkasını gösteririz. İstanbul, Ankara, Aydın'ı Parti Meclisi'ne önereceğim. İzmir için anket var" dedi.

"SOYER GİDİCİ"

Bu açıklama, İzmir'de bomba etkisi yaratırken, Özel'in 'başarıları anketlerle destekleniyor' dediği belediye başkanları arasında Soyer'in ismini saymaması kulislerde 'Soyer gidici' yorumlarına neden oldu.

Soyer'in anketlerden geçer not alıp alamayacağı da merak konusu oldu. Yerel bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Tunç Soyer ise "İzmir'de bir başkan arayışı vefasızlık değil mi?" sorusuna "Onu bilemem. Yalnız ciddi olarak bunu hak etmediğimi düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: SABAH - ERTAN GÜRCANER
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 104
  • Kacarova 5 ay önce Şikayet Et
    Koltuk sevdalısının son olarak Izmirin ortasına bir koltuk heykeli yaptırsın gelsin günlük üstüne otursun.En büyük hatası bence daha fazla heykel diktirmemek.
    Cevapla
  • yaşar 5 ay önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bunlar nasıl bir kafa yaşıyorlar .
    Cevapla
  • Hasanbb 5 ay önce Şikayet Et
    Gelmiş geçmiş en kötü başkan Tunç Soyer dir.Son 2 günde tv lerde konuşan tunç un arkasındaki tiplere bakın ve izmir ile kıyı belediyelerinin kimlerin elinde olduğunu görün.Geçen seçşmi blok olarak 500 bin oy farkla aldılar.Hedep ve iyi parti aday çıkartırsa chp izmiri KAYBEDER.Umarımda kaybeder.
    Cevapla
  • Dudu 5 ay önce Şikayet Et
    Merakettim kendisi ne kadar halkin gönlunde olacak. Halkinmi çıkar çevrelerin mi gonlunde olacak
    Cevapla
  • Murat Yıldırım 5 ay önce Şikayet Et
    Halbuki nasıl da dans edip heykel yapıyordu, Chp daha ne istiyor ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!