CHP'den TSK'ya iftira atan TTB'ye 'yanındayız' mesajı!

Türk Tabipler Birliği'nin 'kimyasal silah' iftirasını sahiplenen CHP'den yeni bir açıklama daha geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şahbaz, "TTB'nin yanındayız, dayanışmaya devam edeceğiz." dedi.

CHP'den TSK'ya iftira atan TTB'ye 'yanındayız' mesajı!
CHP'den TSK'ya iftira atan TTB'ye 'yanındayız' mesajı!
GİRİŞ 01.12.2023 15:20 GÜNCELLEME 01.12.2023 15:21
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

TSK'ya 'kimyasal silah' iftirası atan Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) savunan CHP'den yeni açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "CHP olarak demokratik örgütlere ve belediyelere kayyum atanmasına karşı olduğumuz gibi Türk Tabipleri Birliğine (TTB) kayyum atanmasına karşı da tavrımız nettir. TTB'nin yanındayız, dayanışmaya devam edeceğiz." dedi.

Şahbaz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, amaç dışı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle TTB Merkez Konseyi Başkanı ve üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan davanın yedinci duruşmasının dün görüldüğünü, davanın başkan ve üyelerinin görevden alınması ve yerlerine 5 kişilik kayyum heyeti atanmasıyla sonuçlandığını belirtti.

TTB'nin 70 yıl önce anayasal güvenceyle, kamu kurumu niteliğindeki bir meslek örgütü olarak kurulduğunu bildiren Şahbaz, "Uzun süredir hedef gösterilen ve kapatılması dahi istenen TTB Merkez Konseyi Başkan ve üyeleri hakkında açılan dava hukuki değil, toplumsal muhalefeti susturma, demokratik siyaseti engelleme hedefiyle açılmış siyasi bir davadır." diye konuştu.

Şahbaz, "Daha önce doğayı, şehirleri korumaya çalışan TMMOB'un yetkilerinin alınması, halkın hukukunu koruyan Barolar Birliğine karşı yandaş barolar kurulması, seçilmiş milletvekilinin hakkını teslim eden Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması şeklinde hayat bulan hukuksuzluk, bugün TTB'ye yapılmış ve Merkez Konseyi görevden alınmıştır." ifadelerini kullandı.

TSK İFTİRACISINA DESTEK MESAJI!

Şahbaz, TTB yönetimine karşı açılan davanın aynı zamanda akademik ve demokratik özgürlüklerin savunulması davası olduğunu söyledi.

TTB'nin susturulmak istendiğini savunan Zeliha Aksaz Şahbaz, şöyle devam etti:

"İnsanlarımızın sağlıklı yaşamı için gece gündüz çalışan, hayatından, ailesinden fedakarlık eden, pandemide olduğu gibi yaşamını ortaya koyan bir mesleğin mensuplarının anayasa ile korunan meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliğine yapılan hukuk darbesi asla kabul edilemez.

Verilen karar ülke demokrasimize kara bir leke, meslek örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine, anayasaya, demokratik siyasete bir darbedir. CHP olarak demokratik örgütlere ve belediyelere kayyum atanmasına karşı olduğumuz gibi Türk Tabipleri Birliğine kayyum atanmasına karşı da tavrımız nettir. TTB'nin yanındayız, dayanışmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Kayı boylu 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kadın açık ve net TÜRK, TÜRKİYE, İSLAM DÜŞMANIDIR. Bu ve bunun gibi ler BU ÜLKENİN DEVLETİNİ , ASKERİNİ, POLİSİN, sevmezler.
    Cevapla
  • BALTACI 4 ay önce Şikayet Et
    Yahu bu chp nin ihaneti yeni deyil 10 Kasım 1938 de Atatürk’ün vefatından sonra başlamıştır 1939/ 1950 kadar dönemin inönü chp si 1950/ 2014 olmuş 74 senedir bu vatana ömürleri ihanetle geçmiştir inönü chp Anıtkabir’i 12 senede bitirmemiştir 1950 Menderes Hükümeti 1953 bitirmiş oda menderesin sonu olmuştur onun için cumhuriyet tarihini iyice okumak lazım kim Atatürk’ün mirasına s
    Cevapla
  • temel 4 ay önce Şikayet Et
    bundan sonra yasak silah diye bir sey yok terøre ne gerek ise onu ataaksin atarim dersin bak usa israil avrupa atom yasak silah diye bir sey yok der gibi usa israil ne atarsa sesleri cikmiyor
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    Tabibler Birligi Baskani imis Nale Alakasi Var Tabibler Sektörüne Yazik Degilmi Kadin sektörle uzak yakın bhic alakası yok Resmen Taşeron
    Cevapla
  • rasim 4 ay önce Şikayet Et
    tipe bak. ermeni yahudi karışımı. allah bunlara inanan ve oy verenleri ıslah etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü