CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'ndan İmamoğlu'na ön seçim resti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına İBB başkanlığı için aday adayı olan CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ön seçim çağrısı yaparak 'Hiçbirimizin parti içinde demokrasi temelinde yapılacak seçimden kaçmaya hakkı yok' dedi.

GİRİŞ 03.12.2023 15:30 GÜNCELLEME 03.12.2023 19:02
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

2024 31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken CHP içinde İmamoğlu'na karşı var olan aykırı sesler safını iyice belli etmeye başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılırken, İmamoğlu'na karşı tavrını ve sert eleştirilerini hiç esirgemeyen CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'ndan dikkat çeken ön seçim çıkışı geldi.

"KILIÇDAROĞLU'NA HAKSIZLIK YAPILDI"

Kerimoğlu, Bakırköy'de partililerle düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçimi sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük haksızlık yapıldığını savundu.

CHP'nin parti için demokrasi ilkeleri gereği adaylığının eleştirilmesinin haksız olduğuna dikkati çeken Kerimoğlu, uygun adayın belirlenmesi için ön seçim yapılması gerektiğini söyledi.

Kerimoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da seslenerek, "Bugün görevde olan İBB Başkanı (Ekrem İmamoğlu), zaten eğer başarıları var ise zaten örgütünün sesini dinlemişse zaten partimize karşı sorumluluğunu yerine getirmişse kendisine verilen bu yetki ve sorumluluğu İstanbul halkının hizmetine kullanmışsa niçin ön seçimden kaçsın? Eğer örgütünü parayla, pulla, işle, makamla, birtakım siyasi heves ve heyecan dışı araç ve gereçlerle manipüle etmemişse niçin ön seçimden kaçsın?" diye sordu.

MERAK AKŞENER VE İMAMOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

İBB seçimlerinde CHP ilkelerine bağlı bir adayın olması gerektiğini savunan Kerimoğlu, şöyle devam etti:

"CHP örgütüyle kucaklaşmak yerine önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi beşli çetelerle kucaklaştıysa eğer heyecanını örgütüne sarılmak yerine CHP Genel Başkanı'nın cumhurbaşkanı adaylığının önüne engel olmak isteyen ablasıyla 'çak' yapıp sarıldıysa Cumhuriyet Halk Partili yoksulları, emekçileri 'İBB'de işe alıyorum' diye yazın sıcağında otopark bekçiliğine yolladıysa ama onun yerine AKP'li, MHP'li, İYİ Partilileri genel sekreter, daire başkanı, müdür, üst düzey bürokrat yaptıysa tabii ki ön seçimden kaçar."

Kerimoğlu, ön seçim ve örgütün huzuruna çıkmanın herkesin sorumluğu olduğunu vurgulayarak, "Hiçbirimizin ön seçimden kaçmaya, sandıktan kaçmaya, parti içinde hukuk ve demokrasi temelinde yapılacak seçimden kaçmaya hakkı yok." ifadelerini kullandı.

- İTTİFAKSIZ SEÇİM ÇAĞRISI

CHP'nin yerel seçimlerde tek parti olarak seçimlerde büyük başarılar elde edebileceğini iddia eden Kerimoğlu şunları kaydetti:

"Biz artık İstanbul'da hiçbir ittifaka ihtiyaç duymadan CHP olarak seçim kazanacağız. Biz artık CHP'ye seçim kazandırdı diye altında birtakım partilerin sözüm ona birtakım yöneticilerine ihale vermek, daire başkanlığı vermek, bürokratik kadroları vermek zorunda değiliz. Çünkü CHP bu ülkenin kurucu ve birleştirici partisidir. Bundan sonra CHP'ye baskı kuran, şantaj yapan, tehdit eden, beklenti içinde olan, üstelik de seçim kaybettiğimiz gece kahkaha atanlarla bir daha asla ittifak yapmayacağız ve ittifaksız İstanbul'u kazanacağız."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • Ekrem İmamoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar olaya bir de şu tarafından bakın. İmamoğlu CHP gibi maneviyata ters yıllarca başörtüsüyle uğraşmış bir partiyi sağa yaklaştırıyor. Artık dinle imanla namazla niyazla uğraşacak bir CHP yok.
    Cevapla
  • ns57 7 ay önce Şikayet Et
    'Biz artık CHP'ye seçim kazandırdı diye altında birtakım partilerin sözüm ona birtakım yöneticilerine ihale vermek, daire başkanlığı vermek, bürokratik kadroları vermek zorunda değiliz' bu beş seneye yakın yönetminizde verdiğnizin kabulümü yani bi izah edin
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Tutmayın küçük enişteyi...
    Cevapla
  • Cevat 7 ay önce Şikayet Et
    Ya bu Bakırköy belediye başkanı hanki yüzle toplumun karşısına çıkıyor birde demeç veriyor Aceba onun katar hiç iş yapmiyan tarih boyu Türkiye'de başka bir belediye başkanı varmı 100 bakirkoyluye sorsak kaç danesi ondan memnunuz der Bakırköy de hiç bişe yapmadığı gibi çöpleri bile toplanıyor İnsanda biraz yönetici yüzü olur ya
    Cevapla
  • ekrem 7 ay önce Şikayet Et
    imamoğlu yerel seçimde meclis çoğunluğu ile başkanlığı alıp gövde gösterisi ile CHP genel başkanlığına ordan da 2028 de CB olmayı planlıyor. Özgür Özel ise nasılsa bu kadar çapsızlıkla ve becereiksizlikkle İmamoğlu seçimleri kaybedecek , İBB seçimlerini kaybetmiş biri CHP ye genel başkan olamaz diyi ekarte edip önünü açmaya çalışacak. Çok bişey kalmadı yerel seçimlere bakalım görelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?
AK Parti'den 'Özür dile' çağrısı: Bu ifadeler CHP'nin görüşüyse çok vahim!