Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanı olan ve 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilen Alinur Aktaş’ın özgeçmişi...

GİRİŞ 07.01.2024 14:56 GÜNCELLEME 07.01.2024 16:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine ikinci dönemde de talip olan Alinur Aktaş, 53 yaşında.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğan Aktaş; ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda yaptı.

Alinur Aktaş’ın asli mesleği Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir.


Alinur Aktaş mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortakları ile birlikte kurduğu mobilya firmasıyla ticari hayata atıldı. Aktif ticaretine inşaat-yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketinde devam ediyor.

20 YILDIR HİZMET BELEDİYECİĞİNDE

Siyasi hayatına 2002 yılında AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı. 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçildi. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle 3 dönem boyunca İnegöl Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü. Farklı alanlarda yaptığı projelerle birçok kez ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçildi.

2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Alinur Aktaş aynı zamanda Bursa Turizm Tanıtma Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı.

Alinur Aktaş İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 10
  • Ali bey 4 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah
    Cevapla
  • bülent duman 4 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun
    Cevapla
  • Halil 4 ay önce Şikayet Et
    Hayirli olsun
    Cevapla
  • NIHAT 4 ay önce Şikayet Et
    NBaşkanım hayirli olsun rabbim utandırmasın inşallah
    Cevapla
  • adem38 4 ay önce Şikayet Et
    Yakışır hacc arkadaşıma. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Antalya'da insanlık dışı olay: Husumetlisini araca bağlayıp sürükledi!
Levent Gültekin'den duaya nikah memuru engeline eleştiri: İkiyüzlülük ikrah ettirdi