Başkan Erdoğan adayı açıkladı... Erzurum’da bir ilk! Mehmet Sekmen kimdir?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 11’i büyükşehir 26 belediye başkanını açıkladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi için mevcut başkan Mehmet Sekmen duyuruldu.

GİRİŞ 07.01.2024 15:07 GÜNCELLEME 07.01.2024 18:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 2 dönemdir sürdüren Mehmet Sekmen, AK Parti tarafından 3’üncü kez başkanlığa aday gösterildi.

Sekmen’in resmiyet kazanacak adaylığı, Erzurum siyaset tarihinde bir rekoru elde etmek üzere...

Başkan Sekmen, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden zaferle ayrılması halinde, 3 dönem üst üste Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ilk isim olarak tarihe geçecek.

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, 1958 yılında Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Sekmen, iş hayatına 1980 yılında Vakıfbank’ta yönetici olarak başladı. Finans yönetimi hususunda uzman olan Mehmet Sekmen, 1985 yılında mali müşavir oldu. 1980-1990 yılları arasında özel sektörde CEO ve holding finans yöneticiliği görevlerinde bulundu.

Faal siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığı’na seçildi. 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal’a 2. dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti.

AK PARTİ’DE ÜST DÜZEY GÖREVLER

2002 yılında yapılan genel seçimlerde 22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili oldu. TBMM’de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonu’nda yer aldı. 2003-2005 yılları arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği görevini ifa etti. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak siyasi hayatına TBMM’de devam etti. Bu süre zarfında sırasıyla Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Erzurum’un da içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevlerini başarıyla yürüttü. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü ve Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

ERZURUM’UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Mehmet Sekmen, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019’da yıllarında yapılan yerel seçimlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Başkan Sekmen, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında üç yıl üst üste yatırım bütçesi kullanımında Türkiye’nin en başarılı ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ seçildi.

Spor hayatında da önemli başarılara imza atan Başkan Mehmet Sekmen, 10 yıl Kartalspor Futbol Kulübü’nün Başkanlığı görevinde bulunarak Türk futboluna 30 profesyonel futbolcu kazandırdı. Kartalspor’un altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 3. Lig’den Süper Lig’e çıkararak Erzurum’un spor şehri olmasında faal vazife üstlendi.

Başkan Sekmen, evli ve dört çocuk babası. İyi derecede Arapça ve İngilizce biliyor.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 23
  • Yuksel 3 ay önce Şikayet Et
    Başkanım bazı bölgelerin hem kirlilik açısından hem görünüm açısından değiştirilmesi gerekmektedir örneğin Şükrüpaşa edipsomun ve güllü caddesi torbacılar mahrukatcilar sitesi olarak bilinen mülkiyetin çevreden kaldırılması gerekmektedir bilgilerinize arz ederim...
    Cevapla
  • Vedat Onler 3 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler.ERZURUM SPORA desteginize devamını rica ediyorum oyumuz AP ye
    Cevapla
  • Muhittin bekar 3 ay önce Şikayet Et
    Mehmet Sekmen bey adam gibi adamdır,azimli,kararlı,inançlı bir insan,rabbim yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sen çok mu bilşyryon belediyeciliği kardeşim o zaman aday olda boyunu görelim.. Mehmet sekmen bey Erzurumun çevresini hakikaten değişirtşrdi senin gibi cahil ne anlasın belediye nedir nasıl yönetilir.. İş olsun torba dolsun diye konuşursunuz yazık slze
    Cevapla
  • OSMAN 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim Erzurum lular belediciligin ne anlama geldiğini bilmiyor halen Mehmet Sekmen diyor
    Cevapla
  • ERZURUM'lu DADAŞ 3 ay önce Şikayet Et
    Ben de Erzurum'luyum eğer Erzurum'lu ise sadece şunu diyeyim gözüne dizine dursun sen Dadaş olamazsın yiğidi öldür hakkını yeme
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 ay önce Şikayet Et
    Trollük yapma bende Erzurumluyum... Farklı bir şehirde yaşıyorum 20 yıldır, Ben farkı her geldiğimde görüyorum da sen niye göremiyorsun... Yoksa gece kondu sorunun mu varsdı?
    Cevapla
  • salim 3 ay önce Şikayet Et
    de mi? kaldırım daşlarını merdivenleri gökkuşağı rengine boyamak belediyecilik, gel kadıköye 40 yıldır yapılan işe yarar ne var bir dolaş gör, izmir e de yolun düşerse gel belediyecilik nedir nasıl yapılmaz gezdireyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı