AK Parti'nin TBMM'deki vekil sayısı gerileyecek mi?

Başkan Erdoğan’ın açıkladığı 11’i büyükşehir 26 belediye başkanı arasında milletvekilleri de yer aldı. Peki AK Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı kaç olacak?

GİRİŞ 07.01.2024 16:56 GÜNCELLEME 08.01.2024 09:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 26 belediye başkanını ilan etti. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda açıklanan 11’i büyükşehir 26 belediye başkanı arasında mevcut milletvekilleri de yer aldı.

AK Parti’de İstanbul, Eskişehir ve Aydın büyükşehirlerinde parlamentodan isimler belirlendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahaya inecek.

Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için yarışacak.

AK Parti'nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu oldu! Nebi Hatipoğlu kimdir?AK Parti'nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu oldu! Nebi Hatipoğlu kimdir?

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı vazifesi için ter dökecek.

28. Dönem Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alan Murat Kurum,  Nebi Hatipoğlu ve Mustafa Savaş yerel seçimi kazanmaları halinde vekillikten istifa edecek.

Parlamentoda 264 milletvekili bulunan AK Parti’de bu sayının 261’e gerileme ihtimali bulunuyor.

Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarlar, görevlerinden istifa etmeden aday olabiliyor.

 

TBMM’deki görevlerine devam ederek yerel seçim yarışına katılacak Kurum İstanbul'da, Hatipoğlu Eskişehir’de, Savaş ise Aydın'da CHP dönemini sona erdirmek için mücadele edecek. Kurum, Hatipoğlu ve Savaş seçimi kazanma başarısı elde edemezse parlamentoya geri dönecek.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    Vekiller istifa etmiyor anayasaya göre seçimi kazanırsa belediye başkanıilığı veya vekillikte tercih yapıyor kazanamazsa vekilliğe devam ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
8 başlıkta kamuda tasarruf - 14 Mayıs 2024 gazete manşetleri
Kassam Tugayları Gazze'de İsrail birliklerini havaya uçurduğu anları paylaştı