‘Darbe’ güzellemesi yapan Zülfü Livaneli’nin 30 yıllık 'Erdoğan acısı'

Yerel seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı tuhaf açıklamada tarihteki 31 Mart vakası ve Hareket Ordusu'na atıf yapan Zülfü Livaneli'nin ayrıştırıcı sözleri, 30 yıl önce İBB seçimlerinde yaşadığı hezimeti gündeme getirdi.

GİRİŞ 14.01.2024 18:26 GÜNCELLEME 14.01.2024 18:51
Bu Habere 286 Yorum Yapılmış

Maltepe Belediyesi’nin etkinliğinde konuşan Zülfü Livaneli'nin darbe imalı söylemleri büyük tepki topladı. CHP’li Zülfü Livaneli, 31 Mart vakasının ardından Sultan 2. Abdülhamid'e yönelik Hareket Ordusu ile yapılan darbeye atıfta bulundu ve "Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak" ifadesini kullandı. Sözleriyle CHP’nin 'darbe destekçiliği' tarihini hatırlatan Livaneli, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elini tutarak, “Hareket ordusunun kazanacağına ben inanıyorum.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı seçmenini ‘gerici’ olarak tasvir eden Livaneli, şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart, tarih kaydığı için aynı gün değil gerçi ama yine de sembolik 31 Mart… Yerel seçimlerde ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak."

LİVANELİ’NİN ‘KUYRUK ACISI’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde CHP döneminin kapanmasının beklendiği seçim öncesi provokatif üslupla söylemlerde bulunan Zülfü Livaneli'nin, bundan tam 30 yıl önceki İBB başkanlığı rüyasını Recep Tayyip Erdoğan sonlandırmıştı.

Zülfü Livaneli, dönemin CHP'si Sosyaldemokrat Halkçı Parti’nin (SHP) İBB adayı olduğu ve kamuoyu otoriteleri tarafından seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakıldığı 1994 yerel seçimlerinde büyük hezimet yaşamıştı.

Estirilen suni rüzgarla anketlerde açık ara farkla önde gösterilen Livaneli, medyada ve anketlerde ısrarla isminden bahsedilmeyen Refah Partisi'nin İBB adayı Recep Tayyip Erdoğan'a kaybetmişti.

Başkan Erdoğan, CHP/SHP'li Livaneli'ye 5 puan fark atarak İBB'yi kazanmıştı.

27 Mart 1994 tarihinde gerçekleştirilen İBB seçimlerinde RP'li Recep Tayyip Erdoğan %25,19'luk oy oranıyla ipi göğüslemişti. Anavatan Partisi adayı İlhan Kesici %22,14, SHP/CHP adayı Zülfü Livaneli %20,3 oy almıştı.

İŞTE O DÖNEMİN 'ANKET' OPERASYONLARI

1994 seçimleri öncesi malum medya sözde anketlerle Zülfü Livaneli'yi açık ara Erdoğan'ın önünde göstermişti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 286
  • İ k 3 ay önce Şikayet Et
    Kaybetmeye dolmadılar ;basının sahte kazanan adayları
    Cevapla
  • Emreee 3 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'un 5 yılını temel atmama töreni, musluk açılışı, metrobüs arızalarıyla çöpe çevirdi utanmadan sıkılmadan kendilerini çağdaş sanan hırsız haramzadeler milletin parasını heykele konsere kongrelere savurun utanmadan çıkın halen oy isteyin edep edep
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    Sabetay Yahudilerini anlatan belgeselin bitiş kısmında bunun ismini görmüştüm zamanında..!
    Cevapla
  • cengiz han 3 ay önce Şikayet Et
    degismiyorlarsa zorla degistirecen aga
    Cevapla
  • sultan 3 ay önce Şikayet Et
    imamoğlu yüklü bir mebla vermiş anlaşılan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj