CHP ile DEM Parti'den skandal ortak aday: İstiklal Marşı'nı okumayı reddetmişti!

CHP ve DEM Parti ittifakının Mersin Akdeniz ilçesinde ortak belediye başkan adayı Nuriye Arslan, "İstiklal Marşı okumak zorunda değilim" ifadeleriyle hafızalarda yer ediniyor.

GİRİŞ 15.01.2024 14:19 GÜNCELLEME 15.01.2024 14:19
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlere doğru CHP, DEM Parti ile ortak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde CHP'de 6'sı büyükşehir 242 bölgede adaylar belli oldu.

CHP, Mersin'in Akdeniz ilçesinde adayını açıklamadı. Bunun nedeni ise bölgenin pazarlığa dahil olması.

Akdeniz, DEM Parti'nin en güçlü olduğu ilçelerin arasında yer alıyor. Bu gücü elinde tutmak isteyen DEM Parti, aday belirleme sürecinde CHP'ye şart koştu.

"İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİM" DEMİŞTİ, ADAY OLDU

DEM Parti, Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayına destek vermelerinin karşılığında Akdeniz'in kendilerine bırakılmasını istedi.

Dün de parti cephesinde yapılan halk oylamasında ilçelerin adayları seçildi. Akdeniz ilçesini kazanan isim ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Nuriye Arslan, CHP-DEM Parti'nin Mersin Akdeniz ilçesi ortak belediye başkan adayı oldu. Arslan, “İstiklal Marşını okumak zorunda değilim.” çıkışıyla tepkileri üzerine çekmişti.

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 214
  • Hasan hollanda 3 ay önce Şikayet Et
    Istiklal marsimizi okumayi red edenler benim ne din kardesim ne de ulkemin vatandasi olabilir vatan haininden baska birsey degildir nereye gidiceksin? Vatanimizin kiymetini bilelim o kadar askerlerimiz sehit olurlarken onlarin uzerimizdeki haklarini asla unutmayalim
    Cevapla
  • Ayyıldız 4 ay önce Şikayet Et
    o ilçe bu kadını seçerse, kara listeye alınmalı... hainle beraber olanla da haindir...
    Cevapla
  • Çiko 4 ay önce Şikayet Et
    Atatürk ün partisiyiz diye devamlı söylemde bulunan CHP istiklal marşı okumayı reddeden dem partili bir adayı destekliyor..vay be Atatürk ün partisini ne hale getirdiler.oy için bu CHP nin yapamayacağı hiç bir şey yok.
    Cevapla
  • Kaya 4 ay önce Şikayet Et
    Chp. Hdp.pkk.ayni yolda gidiyor.nasil muhalefet anlayisi bu donemde kazanmamak icin adeta teror destekleyen turkiye dusmani bir partiye kucaklasiyor.
    Cevapla
  • Yavuz 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH bunlara fırsat vermesin inşallah ülkeyi satarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hayvan kesim merkezindeki o görüntülere soruşturma başlatıldı
Çatılarda böyle kovaladılar...Bursa'da zehir tacirlerine helikopter destekli şok operasyon