CHP'de İstanbul'un o ilçeleri için DEM'li pazarlık!

CHP’de İstanbul belirsizliği sürüyor. İstanbul’da kritik ilçe belediye adaylarını hala açıklamayan CHP’nin 2 ilçede DEM Parti ile pazarlık masası kurduğu ifade ediliyor.

GİRİŞ 21.01.2024 16:44 GÜNCELLEME 21.01.2024 16:46
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

AK Parti ve MHP’de İstanbul’un bütün ilçeleri için adaylar açıklanırken CHP’deki kördüğüm sürüyor.

O İLÇELERİ HALA AÇIKLAYAMADILAR

CHP’nin “kale” olarak gördüğü Kadıköy, Şişli, Bakırköy ve Beşiktaş gibi ilçelerde hala aday belirlenemedi. İttifak arayışları süren CHP’nin bu ilçelerde adayları açıklayamamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu faktörünün etkili olduğu belirtiliyor. Kadıköy, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş’taki belediye başkan adaylarının İmamoğlu ile görüşmek için sıra bekledikleri konuşuluyor.

CHP genel merkezinde seçimi kazanma ihtimalinin oldukça yüksek görüldüğü ilçelerde mevcut belediye başkanlarının vazifesini sürdürmek istediği dillendiriliyor.

İKİ İLÇEDE DEM’Lİ PAZARLIK

2019 yerel seçimlerinde HDP desteğiyle kazanılan Esenyurt ilçesinde ise yine HDP/DEM Parti ile ittifak arayışlarının sürdüğü iddia ediliyor. Maltepe ilçesinde de DEM Parti’nin ittifak teklifine cevap beklenildiği için tek taraflı olarak aday belirlenmediği kaydediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel 13 Aralık 2023’te, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüşmüştü.

Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Ocak'ta DEM Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüşmüştü. Ziyaret sonrası liderler ortak basın toplantısı düzenlenmişti.


İSTANBUL'DA HALA SUSKUNLAR

Daha önce 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklayan HDP/DEM Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmasına rağmen İstanbul'da henüz hamlede bulunmuş değil. İBB için aday açıklamayan ve ucunu açık bırakan DEM Parti'nin bu durumu pazarlık kozu olarak kullandığı ifade ediliyor.

_________

PAZARLIK MADDESİ PKK ELEBAŞI ÖCALAN!

DEM Parti’li Tayip Temel, terör örgütü PKK’nın yayın organı Medya Haber TV’de katıldığı programda,  “CHP ile görüşmemizde asıl gündemimiz Kürt sorunu ve Öcalan’dı” itirafında bulunmuştu.

_________

İSTİKLAL MARŞI ALERJİLİ ORTAK ADAY

CHP ve DEM Parti ittifakının Mersin Akdeniz ilçesinde ortak belediye başkan adayı olarak açıkladığı Nuriye Arslan, “İstiklal Marşı okumak zorunda değilim” ifadeleriyle tepki çekmişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 65
  • sinem yıldırım 3 ay önce Şikayet Et
    yılanla ayni çuvala girilirmi.Vatan devlet hainleri yok edilmeli devlet bir çare bulsun bunlar seçim dışı kalsın .
    Cevapla
  • GERÇEK 3 ay önce Şikayet Et
    VAH Kİ NE VAH ATATÜRKÜN PARTİSİNİ bölücülerin partisi ile yan yana kol kola yaptınız yazıklar olsun
    Cevapla
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    Hep DEM mı CHP yi destekleyecek. Başak Demirtaş'ı İstanbul adayı yapın bu seferde CHP desteklesin.
    Cevapla
  • kemal 3 ay önce Şikayet Et
    babanızın malıydı istanbul verin gitsin utanmazlar, emekliler çıkıpta hala para muhabbeti yapsın eko size %100 zam yapar belediye başkanı olarak buna da inanırsınız gözünüz kararmış
    Cevapla
  • vatan önce 3 ay önce Şikayet Et
    heyyy istanbullu kusura bakmayın lütfen oy atarken vijdan şeref ve vatan bayrağı düşünerek atarsan seviniriz bunların kim olduğunu ve kimlerle iş birliğini açıklamama gerek yok her halde ama burada insanlık dürüstlük vatan bayrak adına oy atacan bunlara oy atanlar kim olduğunu biliniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları