Murat Kurum Gazzeli çocuklar için açılan sergiyi gezdi: Filistin'in sesi, Gazze'nin yüreği

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi"ni ziyaret etti.

GİRİŞ 27.01.2024 03:21 GÜNCELLEME 27.01.2024 10:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmalarına devam ediyor.

GAZZELİ ÇOCUK RESSAMLAR SERGİSİ

Kurum, Beyoğlu Taksim Camii’de öğlen namazını kıldıktan sonra İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi’ni ziyaret etti. Murat Kurum, beraberindeki heyet ile sergiyi gezip yetkililerden bilgi aldı.

Sergide çocukların kolonlar arasında kalan oyuncak ve çanta gibi temsil eşyaları da yer aldı. Kurum beraberindeki heyet ile Gazzeli çocukların yaptığı resimleri de inceledi.

'BİZ FİLİSTİN'İN SESİ, GAZZE'NİN YÜREĞİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

İstanbul'un sadece kendisini ilgilendiren bir şehir olmadığını, 5 bin yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bir kent olduğunu söyleyen Kurum, "Birçok mazlumu, mazlum coğrafyayı kucaklamış bir şehrimiz. İstanbullu kardeşlerimiz işte bugün Filistinli çocuklarımızın burada acılarını, hüzünlerini resmettiği sergide İstanbul’un lalelerinin Gazze’de açması için bir mücadele veriyor. Filistin’de yaşanan dramın son bulması için bir mücadele veriyor.

O yüzden İstanbul güçlü olacak ki tüm mazlum coğrafyadaki kardeşlerimiz huzurlu olsun. Mutlu olsun. İstanbul güçlü olacak ki orada yardım bekleyen kardeşlerimize her zaman elimizi uzatabilelim. Gazze’deki ‘Zarife’ çocuğumuzun, Gazze’deki ‘Ahmet’imizin’ o acısına ortak olup, bu dramı tüm dünyaya duyuralım. Gerçekten burada yaşanan dram hepimizin içini acıtıyor. Gazetecilerimizin öldürüldüğü, orada masum binlerce çocuğun katledildiği bir dramı maalesef bütün dünya izliyor. Ama biz Filistin’in sesi olmaya, Gazze’nin yüreği olmaya devam edeceğiz. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. İstanbul hep güçlü olacak. İstanbul tüm dünyaya umut olacak. İstanbul ayakta olacak ki bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimiz her zaman umutlu ve mutlu olsun.

Burada da İletişim Başkanlığımızın yapmış olduğu sergide Gazzeli çocuklarımız yaşanan dramı, acıyı resmediyorlar. Tekrar Filistin’deki bu zulmü en ağır bir dille lanetliyoruz. Kınıyoruz ve bir an önce oradaki dramın son bulmasını, çocukların bombalar eşliğinde değil de ailelerinin yanında huzurla, güvenle okullara gitmesini, oradaki kardeşlerimizin huzur içerisinde yaşamasını da temenni ediyoruz. İnşallah onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. İstanbullular bırakmayacak. Türkiye’deki 85 milyon yalnız bırakmayacak. El ele inşallah Gazze’deki dramı son buldurmak için orada bulunan kardeşlerimize her zaman yardım elimizi uzatmak için de mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Güney afrikaya selam olsun
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Gazeyi satiniz .Bir Hristiyan ülke olan güney Afrika gazeye sahip çıktı.Rahmetli erbekanin sözü ne kadar dogruymus
    Cevapla
  • selim ileri 3 ay önce Şikayet Et
    sayın kurum Doğu Türkistanlı çocuklar için ne düşünüyor acaba?
    Cevapla
  • Envers 3 ay önce Şikayet Et
    Bin oyum olsa bininide senden yana kullanirdim
    Cevapla
  • Müselman 3 ay önce Şikayet Et
    Ben Güney Afrika dışında Filistin’e yardım edeni, iyilik yapanı görmedim. Güney Afrika’da zaten Hristiyan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!