Dem Parti ile ilgili bomba kulis! ‘Demirtaş’ın yerine o isim aday olacak’

Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığından çekilmesinin ardından gazeteci Barış Yarkadaş, dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

GİRİŞ 07.02.2024 12:15 GÜNCELLEME 07.02.2024 12:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

tv100'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda DEM Parti'nin İstanbul adayıyla ilgili çarpıcı kulis bilgileri veren tv100 yazarı Barış Yarkadaş, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olma isteğiyle ilgili önemli bilgiler vermişti.

Yarkadaş, "DEM Parti, Demirtaş isminin partinin önüne geçmesinden çok rahatsızlar. Başak Demirtaş konusunda DEM Parti’de tam bir ayrışmanın olduğunu söyleyebilirim. Burada partinin bir grubunda aday olmasını isteyen bir grubu ise kesinlikle karşı çıkıyor. Başak Demirtaş aday yapılmazsa hiç şaşırmam" demişti.

ADAY OLMUYOR

Başak Demirtaş ise bugün yaptığı sürpriz bir açıklamayla aday olmayacağını açıkladı ve "Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır. Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız." dedi.

KİM ADAY OLACAK?

Barış Yarkadaş, sosyal medyadan bugün yaptığı açıklamada ise Başak Demirtaş ile ilgili partide olan huzursuzluğu dile getirdi ve Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi ya da aday yapılmaması durumunda başka isimlerin öne çıktığını açıkladı.

Yarkadaş, "DEM PARTİ’de kritik gün… Başak Demirtaş’ın aday yapılmaması ya da adaylıktan çekilmesi halinde “havuz”daki diğer bir ismin öne çıkması bekleniyor: VAN Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan… DEM PARTİ’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı yapılacağı konuşulan Ertan, HDP 25 ve 26. Dönem Milletvekili idi. DEM PARTİ’de adaylık için Ali Kenanoğlu ve Celal Fırat’ın isimleri de geçiyor." dedi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 14
  • Zeki 2 ay önce Şikayet Et
    Son anda aday geri cekilir,oylar cu-ha-pa ya gider gerisi fasa fiso
    Cevapla
  • Babacan 2 ay önce Şikayet Et
    Chppp giden her oy askerlerimizi sehit eden pkk ya silah mermi destek olarak gidiyor anlayana
    Cevapla
  • Serdar 2 ay önce Şikayet Et
    Senin çocukların teröre kurban gitmeden şehitlerin anaları babaları rahat uyuyamaz ne yaşattıysanız 100 mislini yaşatsın Rabim size
    Cevapla
  • Ben 2 ay önce Şikayet Et
    Ali olmasın Veli olsun hepsi aynı nasıl olsa
    Cevapla
  • osman 2 ay önce Şikayet Et
    chp pkk ile anlaşabilir muhtemelen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...