Hamza Dağ: Bilişim ve teknoloji alanında İzmir'in önünü açacağız

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, bilişim ve teknoloji alanında İzmir'in önünü açacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Hamza Dağ: Bilişim ve teknoloji alanında İzmir'in önünü açacağız
Hamza Dağ: Bilişim ve teknoloji alanında İzmir'in önünü açacağız
GİRİŞ 11.02.2024 13:36 GÜNCELLEME 11.02.2024 13:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hamza Dağ, bir otelde düzenlenen programda, İzmir Konyalı Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Dağ, burada yaptığı konuşmada, yerel sorunlara çözüm bulmak için AK Parti hükümetlerinin gerekli çalışmaları yaptığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin makul taleplerini de geri çevirmediğini belirtti.

Narlıdere ve Buca metroları, Yeşillik Caddesi'nin Büyükşehir Belediyesi ağına alınması, Bornova ilçesindeki Özkanlar Semti pazar yeri sorunu gibi konularda yerel yönetime hükümetin verdiği destekleri anlatan Dağ, "Bahane üretme konusunda üzerlerine yok arkadaşların ama bir tane bahaneleri yok. Sadece Büyükşehir'in mi? Konak Belediyesi, (2020'deki) depremden sonra 'Yeni belediye binası yapacağız, belediye binamız depreme dayanıksız, bize 100 milyon liralık kredi ayarlar mısınız?' dedi. Onu da yaptık. Sonra binayı yapmaktan vazgeçtiler." dedi.

İZMİR'E 3 MÜJDE

Toplu ulaşımda "90 dakika" uygulaması getireceklerini, su tarifesinde yüzde 50 indirim yapacaklarını, belediye ihalelerini sosyal medya hesaplarından canlı yayımlayacaklarını ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

"Çandarlı Limanı ve arkası ile alakalı Ulaştırma Bakanlığımız bir çalışma içinde. O çalışmaya Büyükşehir olarak katkı sağlayacağız. Yenilenebilir enerjiyle ilgili, orayı hareketli hale getireceğiz. Yeni organize sanayi bölgesi çalışmalarımız olacak. İzmir'i bacasız fabrika yapmak için bilim ve sağlık turizminin merkezi yapmak durumundayız. Nasıl Ankara savunma sanayinde merkez olmuşsa biz de bilişim, teknoloji, teknokent anlamında İzmir'in önünü açacak işleri hayata geçireceğiz."

İzmir'de artık kronik sorunların ötelenip kenara konulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Dağ, "Asıl yazacağımız hikaye gönüllere girme hikayesi olacaktır." dedi.

Dağ, programı kapsamında Demokratik Sağlık Sen İzmir Şubesi üyeleriyle de bir araya geldi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Bahadır 2 ay önce Şikayet Et
    Bu Dağ kazanırsa tüm TR ye çay ısmarlarım. Mümkün değil, bir kere o sempatiklik asla yok.
    Cevapla
  • Kazım 2 ay önce Şikayet Et
    Boşuna uğraşmayın. Tiyatro oynamayın. Sonucu sizde biliyorsunuz. İzmir ister hizmet etsin ister etmesin CHP den şaşmaz.
    Cevapla
  • ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    kendileri bilir
    Cevapla
  • Musyag 2 ay önce Şikayet Et
    Izmirin gelişmesi ilerlemesi için mutlaka yerel yönetiminin değişmesi zorunludur. Bu siyasi bir yorum değildir. Artık gerçekler ile yuzyuze gelme zamanı gelmiş ve geçmiştir. Türkiye'nin fakirlesen tek halkı izmir dir. Köy den ibarettir. Doğru bir tanedir. Doğrunun sağı solu yoktur. Ak Partinin yerel yönetim uzmanı olduğu ispatlanmış doğrulanmış tir...
    Cevapla
  • Tual 2 ay önce Şikayet Et
    İzmir'de işsizliğe çözüm bulun
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Güzel tespit meslek kursları acin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi