İnsanlar yine şaşırtmaya devam ediyor: Zoom görüşmelerini bakın ne için kullanıyorlar...

İnsanlar, YouTube'da buldukları rastgele şirket Zoom toplantılarının kayıtlarını, işte meşgulmüş gibi davranmak için kullandıklarını söylüyor

İnsanlar yine şaşırtmaya devam ediyor: Zoom görüşmelerini bakın ne için kullanıyorlar...
İnsanlar yine şaşırtmaya devam ediyor: Zoom görüşmelerini bakın ne için kullanıyorlar...
GİRİŞ 13.02.2024 12:48 GÜNCELLEME 13.02.2024 12:48

İşten kaçmak ve havadan sudan konuşmaktan kaçınmak isteyen insanlar, YouTube'da buldukları Zoom kayıtlarını oynatarak bir toplantıdaymış gibi davranmak gibi beklenmedik bir araca başvuruyor.

2020 ve 2021'de yazılım şirketi GitLab ve Santa Fe Belediyesi gibi kuruluşlar Zoom toplantılarının videolarını YouTube'a yükledi.

Videolar muhtemelen kayıt tutma amaçlı olsa da, bazı insanlar bunları bilgisayarda oynatmanın meşgul görünmek için iyi bir yol olduğunu fark etti.

"Evdeki insanların beni yalnız bırakmasına ihtiyaç duyduğumda bunu kullanıyorum lol. İhtiyaç duyduğumda bana 2 saatlik güzel bir yalnız zaman sağlıyor." GitLab'ın Zoom kaydına bir kişi yorum yaptı.

Haziran 2021'de yüklenen video, basın saatine göre 290.000'den fazla kez görüntülendi. Ayrıca 200'den fazla yorum aldı ve bazıları videonun varlığından duydukları memnuniyeti dile getirdi. GitLab'ın kanalında 11.000'den fazla video ve 28.000'den fazla abone bulunuyor.

ZOOM GÖRÜŞMELERİNİ MEŞGULMÜŞ GİBİ GÖRÜNMEK İÇİN KULLANDILAR

Bir başka yorumda ise "Bu toplantı, iş yerinde e-posta ile yapılabilecek diğer tüm toplantılardan daha çok işime yaradı" deniyor.

Diğerleri ise bu tür izleyicilerden oluşan bir topluluğun oluşmasını eğlenceli buldu.

"Halkımı bulduğuma inanamıyorum! Bir tek ben varım sanıyordum. Gülmeden duramıyorum," diye yorum yaptı bir başka kişi.

BI tarafından görülen YouTube yorumlarına göre, bu trend 2020'den beri devam ediyor gibi görünüyor.

Santa Fe Belediyesi'nin videosuna yorum yapan bir kişi, "COVID'in yoğun günlerinde bu gerçekten işe yaradı" dedi. "Toplantılar arasında insanların beni evdeki ofisimde yalnız bırakmalarını sağlamak için gerçekten işe yaradı."

Santa Fe Belediyesi videoyu ilk olarak Nisan 2020'de yayınladı. O tarihten bu yana video 167.000'den fazla kez izlendi. Kanalın 1.700'den fazla videosu ve 2.300'den fazla abonesi var.

"SAATLERCE RAHATSIZ ETMİYORLAR"

Bu sadece iş değil. Öğrenciler, ebeveynlerinden kaçmak için çevrimiçi derslerin Zoom kayıtlarını da kullanıyor.

Thomas More College'da tarih profesörü olan Patrick Eagan'ın bir tarih dersinde yaptığı yorumda, "Bazen bir şeylerden kurtulmak için bunu takıyorum ve dersteymişim gibi davranıyorum, böylece ailem beni saatlerce rahatsız edemiyor," diyor.

Hatta bazıları bu numaranın nasıl daha inandırıcı hale getirilebileceğine dair ipuçları bile verdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor