Başkan Altay: “Konya’ya yeni yaya üst geçitleri kazandırıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için devam eden 4 yeni köprülü kavşağın yanı sıra yayaların can güvenliğini artırmak amacıyla yeni yaya üst geçitleri yaptıklarını söyledi.

Başkan Altay: “Konya’ya yeni yaya üst geçitleri kazandırıyoruz”
Başkan Altay: “Konya’ya yeni yaya üst geçitleri kazandırıyoruz”
GİRİŞ 15.02.2024 11:34 GÜNCELLEME 15.02.2024 11:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kerkük Caddesi’nde modern, panoramik asansörlü, engelli kullanımına uygun yaya üst geçidini tamamlayarak hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Altay, Şehir Hastanesi önünde de asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin yapım sürecini de tamamlanmak üzere olduklarını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kerkük Caddesi’nde eski yaya üst geçidinin yerinde yeni yaya üst geçit yapımını tamamladı; Şehir Hastanesi önündeki yaya üst geçidini de tamamlamak üzere.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirerek, trafik ve yaya güvenliğini en üst düzeye çıkartmak adına önemli adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi.

Şehir merkezinde 4 yeni köprülü kavşak çalışmasının devam ettiğini hatırlatan Başkan Altay, “Bununla birlikte ekonomik ömrünü tamamlamış yaya üst geçitlerinin yerine modern ve güvenli yaya üst geçitleri yapıyoruz. Yine, ihtiyaç duyulan bölgelerde de yeni yaya üst geçitleri yapıyoruz. Kerkük Caddesi’nde eski yaya üst geçidini yıkarak, aynı yerde modern, panoramik asansörlü, engelli kullanımına uygun yaya üst geçidimizi tamamlayarak hizmete sunduk. Şehir Hastanesi Önüne kazandıracağımız asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidimizin yapım süreci de tamamlanmak üzere. İnşallah en kısa sürede burayı da tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Yeni yaya üst geçitlerini şehrin estetik görüntüsüne de katkı sağlayacak modern şekilde inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Altay, “Güncel bedelle maliyeti 60 milyon lirayı bulan Kerkük Caddesi ve Şehir Hastanesi Önü Yaya Üst Geçitlerimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Ömer durak- 2 ay önce Şikayet Et
    Yaya üst geçitleri iyi de,millet bahçesinin altına niye otopark yapmadılar, yurt dışında hiçmi otopark görmediler,Adana merkez Sabancı camisinin altında ki otoparkıda mı görmediler.Beyler turistik gezi yapıyorlar.Brezilya'ya yaptıkları geziden konya için ne getirdiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı