Lütfü Savaş'a gece yarısı telefon! İpin koptuğu yer belli oldu

CHP’nin, dün aday tanıtım toplantısı öncesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’a “Kürsüye çıkmayacaksın” diye telefon ettiği iddia edildi.

GİRİŞ 19.02.2024 10:55 GÜNCELLEME 19.02.2024 10:56
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

CHP, gelen tepkiler üzerine deprem ili Hatay’da aday gösterdiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş konusunda kararsız kaldı. Depremin yıl dönümünde yaşanan protestoların ardından tekrar değerlendirme süreci başlatan CHP, dünkü aday tanıtım toplantısında Savaş’ın ismini okumadı. 

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek aday tanıtım toplantısından önce Ankara'da bulunan ve tanıtımın yapılacağı toplantı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı telefonla arayarak "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel Başkanımız sizinle konuşmak istiyor" dedi.

Saat 13.00 civarında Lütfü Savaş telefonla Genel Başkan Özgür Özel'i aradı ancak görüşmesi mümkün olmadı. Bu nedenle Savaş, salona gitmeme kararı aldı. Hatay ilçe ve belde belediye başkan adayları salonda yerlerini alırken Lütfü Savaş ise gelişmelerden dolayı son derece rahatsız ve gergin olduğu için salona gitmeme kararı aldı.

CHP'NİN 'LÜTFÜ SAVAŞ' TAKTİĞİ

Yine Öztürk'ün aktardığına göre CHP'nin Lütfü Savaş için uygulayabileceği konuşulan taktik de ortaya çıktı. Buna göre "Aday listelerinin YSK'ya verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruyup, başka partiden adaylık için başvuruya zaman bırakmamak" şeklinde bir yol izlenebileceği dillendiriliyor.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 52
  • Yapay zekaymis 2 ay önce Şikayet Et
    CHP anket , seçim yapmadı keyfi torpilli belirlemeyide ellerine yüzlerine bulaştırıp suçu yapbildikleri bile şupeli oldukları yapay zekaya attilar. aynı kilictaroglunun çocukların bile kullandığı skypi yeni teknolojiymis gibi tanıtıp birdeellerine yüzlerine bulastirdikkari gibi belediye başkan adaylarinida ellerine yüzlerine bulaştırır bu sefer iftirayı yapay zekaya attilar
    Cevapla
  • Oguz 2 ay önce Şikayet Et
    Simdi hapiste olmasi gerekmiyormuydu, hala baskan adayimi yapiyorlar. Șașkinim
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yalandar oğlu olsun belediye başkanı
    Cevapla
  • Mali 2 ay önce Şikayet Et
    Bu lütfü hataya hüsran yaşatan zat kentsel dönüşüm olsaydı hatayda bu kadar yıkım olmazdı lütfüye sorun bakalım kentsel dönüşüme neden karşı çıkyordu
    Cevapla
  • alonegreywolf 2 ay önce Şikayet Et
    Şunlara bir bakın.. yüzlerinde zerre kadar nur yok. İnsanın dışı içinin aynasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı