Adaylığı Hatay'da krize neden olmuştu! CHP'den Lütfü Savaş kararı

CHP yönetimi, kamuoyunda tartışmalara neden olan Hatay'ın mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiğini açıkladı.

GİRİŞ 20.02.2024 02:10 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:34

Son dakika Lütfü Savaş haberleri: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımların görüldüğü Hatay'da belediye başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesiyle başlayan tartışmalara son noktayı koydu.

Adaylığı Hatay'da krize neden olmuştu! CHP'den Lütfü Savaş kararı

CHP'DEN LÜTFÜ SAVAŞ'LA DEVAM KARARI

CHP, partinin mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayıyla ilgili yapılan son değerlendirmelerin sonucunda, Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiğini bildirdi.

Adaylığı Hatay'da krize neden olmuştu! CHP'den Lütfü Savaş kararı

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi.

NE OLMUŞTU?

CHP, Hatay için mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'ı daha önce aday göstermiş ancak bu adaylık 6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkıma uğrayan ilde ve parti tabanında tepkiyle karşılanmıştı. Depremin yıl dönümünde Hatay'a giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Savaş protesto edilmişti.

Hafta sonu yapılan aday tanıtım toplantısında da Savaş'ın adaylığı ilan edilmemişti. Savaş'ın CHP Genel Merkezi’nde Özel'le yaptığı görüşmeye ilişkin de herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 116
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    yapay zekalılar..
    Cevapla
  • Ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hatay kaybetti yazık oldu
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapay zekaymış be arkadaş!
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıcdaroğlunu arar olduk
    Cevapla
  • Naci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapay zeka sonunda bu sonuca ulaştı demek :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika Hamaney açıklaması
Erdoğan'dan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile kritik görüşme