CHP’de Hatay ‘Savaş’ı! Özgür Özel’e diz çöktüren rest: Bağımsız aday olurum!

Yerel seçim kördüğümünün çözülemediği CHP'deki Hatay krizi Lütfü Savaş ekseninde devam ediyor. Savaş'ın adaylıktan çekilemediği süreçte neler yaşandığına ilişkin CHP medyasından çarpıcı bir iddia geldi.

CHP’de Hatay ‘Savaş’ı! Özgür Özel’e diz çöktüren rest: Bağımsız aday olurum!
CHP’de Hatay ‘Savaş’ı! Özgür Özel’e diz çöktüren rest: Bağımsız aday olurum!
GİRİŞ 21.02.2024 18:29 GÜNCELLEME 22.02.2024 09:06
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Aday kavgalarının zirve yaptığı CHP’de en çok konuşulan isim Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş...

6 Şubat depremlerinde en kötü sınavı veren yerel idareci olarak ismi öne çıkan CHP’li Lütfü Savaş, bütün tepkilere rağmen 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterilmişti.

Adaylığı Hatay'da krize neden olmuştu! CHP'den Lütfü Savaş kararıAdaylığı Hatay'da krize neden olmuştu! CHP'den Lütfü Savaş kararı

ADAYLIĞI GİTTİ GELDİ

“Değişim” sloganıyla iş başına gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 yıldır görev yapan Savaş’ı yeniden aday göstermesi üzerine tepki oklarını üzerine çekmişti.

Bunun üzerine Özel, 19 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Lütfü Bey’in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor.” diyerek aday değişikliği sinyali vermişti.

Portakal'dan Özgür Özel'e 'Lütfü Savaş' tepkisi! 'Yazıklar olsun'Portakal'dan Özgür Özel'e 'Lütfü Savaş' tepkisi! 'Yazıklar olsun'

CHP’nin aday tanıtım töreninde ise Lütfü Savaş’ın ismi anons edilmemişti.

CHP'den son dakika Lütfü savaş gelişmesiCHP'den son dakika Lütfü savaş gelişmesi

Hatay’da CHP’nin adaylık için Haluk Levent’in kapısını çaldığı ortaya çıkmıştı. Haluk Levent, CHP’nin teklifini doğrulayarak, “CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! AHBAP başkanıyım ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var” demişti.

Lütfü Savaş Hatay'da Haluk Levent'i yuhalattıLütfü Savaş Hatay'da Haluk Levent'i yuhalattı


Kamuoyunda CHP’nin yeni aday ilan edeceği beklentileri oluşurken partiden sürpriz açıklama geldi. 20 Şubat’ta CHP’den yapılan yazılı açıklamada, “Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.” denildi.

Özgür Özel ise, “1 Nisan günü Hatay’ı AK Parti’ye emanet edeceğime Lütfü Savaş’a emanet etmeyi tercih ederim” ifadeleriyle zoraki kararı kamuoyuna deklare etti.

BİR ANKET BİR REST

Lütfü Savaş’ın Hatay’da adaylıktan çekilememesini sağlayan görüşmede neler konuşulduğu ortaya çıktı. 19 Şubat’ta CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile Lütfü Savaş arasında gerçekleştirilen görüşmede Savaş’ın karşı anket sunduğu ve “bağımsız aday olurum” dedi belirtildi.

45 dakika süren görüşme sonrası CHP’de yapılan değerlendirmede Savaş’ın adaylığında karar kılındığı kaydedildi.

Lütfü Savaş Fatih Altaylı'yı çıldırttı! 'Siyasette böyle kaşarlaşma var'Lütfü Savaş Fatih Altaylı'yı çıldırttı! 'Siyasette böyle kaşarlaşma var'

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Lütfü Savaş’ın Özgür Özel’in masasına koyduğu alternatif anket ve bağımsız adaylık restinin ayrıntılarını köşesine taşıdı.

Sancılı sürecin perde arkasında yaşananlara ilişkin Erkin, özetle şu bilgileri aktardı:

Hatay’ı yakından takip eden isimler dedi ki: “Lütfü Savaş, Hatay’da öyle bir kadro kurmuş ki istese CHP’yi oraya sokmaz.” Ve CHP Genel Merkezi’ndeki o gece. Hatay İl Örgütü, ilçe örgütleri ve vekiller “Lütfü Savaş dışında başka bir seçenek yok” dedi.

Burada Lütfü Savaş da masaya Hatay ve ilçeleriyle ilgili daha üç gün önce yapılmış bir anketi getirdi. Anket sonucuna göre; Lütfü Savaş yüzde 46.7, Mehmet Öntürk yüzde 41.1 ve diğer yüzde 12.2 oy alıyordu. Kulislerde konuşulanlara göre Savaş dedi ki: “Beni üç ankette önde gören firma ne oldu da son anketinde geride gösterdi. Ne değişti?”

Lütfü Savaş’ın masaya koyduğu anket

Son dakikada CHP’nin yaptırdığı ankete tepki gösteren Lütfü Savaş, ‘Kendimi yapılan bu son ankete yedirmem' dediği iddia edildi ve rest çekti: 'Bağımsız aday olurum.’ CHP yönetiminin de bu reste karşılık veremediği ve Savaş’ın bağımsız aday olursa Hatay’ın kaybedileceğine ikna olduğu ifade edildi.

Özgür Özel neden aday gösterildiğini açıkladı! CHP Lütfü Savaş'tan vazgeçemedi...Özgür Özel neden aday gösterildiğini açıkladı! CHP Lütfü Savaş'tan vazgeçemedi...

Sonuçta; CHP, Hatay konusunu iyi yönetemedi ve aday ilan ettiği Lütfü Savaş’ı yıprattı. 31 Mart akşamı ne yaşanacak, göreceğiz!”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 61
  • Alim 2 ay önce Şikayet Et
    YOLSUZLUK RÜŞVET HIRSIZLIK HARAM belediye başkanlarına, devlet memurlarına, kamu personeline, Gümrüklerde çalışanlara, mimar ve mühendislere, doktora, eczacıya, sıradan vatandaşa, iş adamına herkese HARAM
    Cevapla
  • mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    yapay zekaya bir sorsunlar onun dediği önemli olamzsa kandile sorsunlar
    Cevapla
  • MERSİNLİ 2 ay önce Şikayet Et
    Ya hatayı kaybederseler o zaman ne yapacaklar
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu Başkan partin bile seni geri çekti niye neden bu inat yoksa hesaplar çokmu kabarık,git kardeşim yazık Hatayımıza millete hizmet gelsin lütfen
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 2 ay önce Şikayet Et
    Nasıl oyalıyorlar milleti görün işte boş işlerle,kenardayken böyle,malesef görevde oldukları yıllardaki 40 ıma geldim hatırladığım çok dambur dumbur işleri var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
79 yıl sonra ibadete açılmıştı... Kariye Camii’ndeki Osmanlı eserleri kayıp!
Bir babanın en acı hatıra kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti!