Adaylıktan çekilen Ciravoğlu: Özgür Özel ısrar etti, onurumu korudum

Sağlık sorunları nedeniyle CHP Edirne Belediye Başkan adaylığından çekildiği açıklanan Şükrü Ciravoğlu, iddiayı yalanladı. Adaylığı bırakması için Özel'in ısrar ettiğini söyleyen Ciravoğlu, "Ben de onurumu korudum" dedi.

GİRİŞ 23.02.2024 10:26 GÜNCELLEME 23.02.2024 11:11
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

CHP'de sancılı geçen aday belirleme süreci, adayların netleşmesinden sonra daha da karmaşık bir hal aldı. 

Adaylıktan çekilenler ve adaylığı istenmeyen isimler partide ve seçmende huzursuzluğa neden oldu. 

Son olarak, ön seçimle Edirne Belediye Başkan Adayı olan Şükrü Ciravoğlu'nun, geçen hafta kalp krizi geçirdiği ve ardından 'sağlık sorunları' gerekçesiyle adaylıktan çekildiği açıklandı. 

Ciravoğlu'nun çekilme kararını, noter onaylı şekilde İl Seçim kuruluna CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman iletti. Ciravoğlu'nun yerine, ön seçimde ikinci sırada yer alan Filiz Gencan Akın aday oldu. 

Yüzyılın değişimi değil yüzyılın çarkı! Özgür Özel'in namus sözü bir hafta sürdüYüzyılın değişimi değil yüzyılın çarkı! Özgür Özel'in namus sözü bir hafta sürdü

CHP’de Hatay ‘Savaş’ı! Özgür Özel’e diz çöktüren rest: Bağımsız aday olurum!CHP’de Hatay ‘Savaş’ı! Özgür Özel’e diz çöktüren rest: Bağımsız aday olurum!

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Ciravoğlu, adaylıktan çekildiCHP Edirne Belediye Başkan Adayı Ciravoğlu, adaylıktan çekildi

"GENEL BAŞKAN ISRAR ETTİ, ONURUMU KORUDUM"

Tüm bu gelişmelerden sonra, Ciravoğlu "sağlık sorunu" gerekçesini yalanladı. 

Gazete Duvar'ın haberine göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ısrarı yüzünden adaylıktan çekildiğini açıklayan Ciravoğlu, "Sağlıkla ilgili bir tetkik için hastaneye yatmak dışında ne şimdi ne de ileri dönük hiçbir sorunum yok. Genel Başkan ısrarla çekilmemi istedi. Ben de onurumu korudum"  ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel.

İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bugün de Şükrü Bey, Genel Başkanımız ile telefonda 2 kez görüşmüş. Süreçte sıkıntı olma ihtimaline karşılık biz burada partinin bayrağını kesinlikle yere indirmeyeceğiz, orada kalması için de mücadele edeceğiz. Şükrü Bey, Genel Başkanımız ile istişaresinden sonra adaylığını geri çekti. Noter aracılığıyla istifasını bugün burada bildirdik. Şimdi de hiç durmadan yarın itibariyle Filiz Hanım ile birlikte sahaya çıkıp çalışacağız. Filiz Hanım da bu süreçte ciddi anlamda çalışarak ön seçimde 2’nci çıkmıştı. Yarın itibariyle hiç vakit kaybetmeden Filiz Hanım ile birlikte Edirne’nin dört tarafında her yerde çalışarak bu bayrağın inmemesini örgüt olarak sağlayacağız.”

KAYNAK: GAZETE DUVAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Samii 2 ay önce Şikayet Et
    Aday değil atama yapmışlar. Başka parti çıkmaz edirneden.
    Cevapla
  • erzincanlı 2 ay önce Şikayet Et
    gel gel kemal
    Cevapla
  • kılçık 2 ay önce Şikayet Et
    chp edirne de aday çıkartmasa seçimi yine kazanır.
    Cevapla
  • 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ülke yönetecek!!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Valla iyimiş valla, kim istedide adayları değiştiriyorsunuz merak ediyorum talimatlar nereden geliyor acaba düşündürücü...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor