CHP Mamak Belediye Başkan adayı Şahin'e dernek başkanından 'kümes ve tilki' tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin’in Mucurlular Derneği ziyareti esnasında cami ve cemevlerine ilişkin kümes ve tilki benzetmesinin ardından dernek başkanı Veysel Eken'den tepki geldi.

GİRİŞ 14.03.2024 16:32 GÜNCELLEME 14.03.2024 16:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi Mucurlular Derneğine ziyaret gerçekleştirmişti. Buradaki konuşması esnasında cami ve cemevlerine ilişkin, ’kümes ve tilki’ benzetmesi yaptı. Ziyaret esnasında bulunan vatandaşlar tarafından kullandığı ifadeler nedeniyle uyarılması sonrası ise Şahin, bu ifadeleri ’teşbihte hata olmaz’ diyerek kullandığını ve özür dilediğini söylemişti.

Mucurlular Derneği Genel Başkanı Veysel Eken, yaşanan polemikle ilgili konuştu. Eken, siyasilerin milli ve manevi değerlere saygı göstermesi gerektiğini ifade etti.

"DİĞER DERNEKLERDE OLDUĞU GİBİ BİZDE DE BİR GÖRÜŞME TALEPLERİ OLDU"

Kendilerinin siyasetle ilgi ve alakalarının olmadığını belirten Eken, "Sivil toplum örgütleri mutlak surette siyasetçilere demokrasinin gereği dinlerler taleplerini de söylerler. Son günlerde Türkiye’nin içinde bulunduğu demokrasi şöleni gereği bütün siyasi partilerden bir diğer derneklerde olduğu gibi bizde de bir görüşme talepleri oldu. Biz de uygun bir vakit ve tarihte randevu verdik ve kendileri bizi heyetiyle beraber ziyaret ettiler" dedi.

"SİYASİLERİMİZİN DE MİLLİ VEYA MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAYGILI KONUŞMUŞ OLMALARINI BEKLERDİK"

"Siyasi konuşmalar içerisinde sıcak bir ortamda konuşma yaparken sayın başkan cami ve cem evlerinin yan yana olmayacağını ve camilerin tavuk kümesi cem evlerinin de tilki kümesi olduğu ifadesini kullandı" diye konuşan Eken, şunları aktardı:

"Kullanmasının neticesinde konuşması bittikten sonra ben söz aldım. Söz almak zorundaydım çünkü Misakı Milli değerlerinde, milli ve manevi değerlerinde yetişmiş bir nesil olarak bunu cevaplama ihtiyacı duydum. ’Sayın başkanım yani bu konuşmanızda cem evlerine tilki kümesi, camilerimize tavuk kümesi ifadenizi ben hiç hoş karşılamadım, burada bir dil sürtüşmesi mi oldu?’ dediğim an sayın başkan, konuyu toparlayarak ’Söylemlerim yanlış anlaşıldı’ dedi ve özür diledi. Bu söylem benim şahsımı üzmüştür ancak başkanın düzeltmesiyle ilgili özründen dolayı memnun olduğumu ifade etmek isterim. Ben siyasette yokum. Kimseyi eleştirmek, yermek veya kötülemek anlamında bir hareket içerisinde değilim. Derneğimizin en ufak noktasına kadar hemşerilerimize zarar gelmesin diye özen gösteriyorsak, siyasilerimizin de milli veya manevi değerlerimize saygılı konuşmuş olmaları beklerdik."

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • ucubeler izm 1 ay önce Şikayet Et
    Verin sirtinizi Ataniza isleriniz tikir tikir yurusun! ATAm sen rahat uyu ilkelerine sagdigiz!
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    o dernek solcudur. belediye başkanını sırtında taşıyor. seçildikten sonra da başkan tekmeyi savuruyor. oy kullanılan sandığa oy atarken herkes iyi düşünsün.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Tahtacı lar chp liler olmayan hakareti yaparlar sizlere, sizlerde gider tıpış tıpış chp ye oy verirsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...