Türkiye'den PKK'nın Belçika'daki hain saldırısı hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı, PKK'lı teröristlerin Belçika'daki hain saldırısı hakkında "Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 26.03.2024 16:28 GÜNCELLEME 26.03.2024 17:14
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Belçika'nın Leuven şehrindeki olaylara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, 24 Mart'ta Belçika’nın Leuven şehrinde toplanan PKK militanları tarafından Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılar gerçekleştirildiği belirtilerek, "Olaylarda can kaybı yaşanmamış, bazı vatandaşlarımız yaralanmışlardır. Olaylar karşısında Brüksel’de ve Ankara’da Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulmuştur. Sayın Bakanımız aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüşmüştür. Ayrıca, Belçika’da görevli diplomatik temsilcilerimiz olay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir" denildi.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI" 

Açıklamada, Belçika'daki Türklerin sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının müdahalesi sonucu olayların büyümesinin engellendiği belirtilerek, "Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa'da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir. Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • iinsan 1 ay önce Şikayet Et
    belcikayida koruyalım natoya alalım biz düşman lik edenleri severiz
    Cevapla
  • niye 1 ay önce Şikayet Et
    siz admayipta beslerseniz, bizim cocuklari böyle yerler sayenizde, sag olun var olun, afamlar eskare pkk li olduklarini göstetiyor, acaba niyeee
    Cevapla
  • Gurbetçi 38 1 ay önce Şikayet Et
    Artık terör destekcilerinin ülkeye girişi yasaklandın.
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Bir tane SİHA göndersek o kanı bozuk soysuzların hakkından gelir
    Cevapla
  • Nefer 1 ay önce Şikayet Et
    Belçika'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının güvenliğinden, Belçika devleti sorumlu olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak