Bayburt’un Belediye Başkanı Mete Memiş oldu

Bayburt’ta resmi olmayan oy sonuçlarına göre Belediye Başkanlığı yarışını AK Parti’nin adayı Mete Memiş kazandı.

Bayburt’un Belediye Başkanı Mete Memiş oldu
Bayburt’un Belediye Başkanı Mete Memiş oldu
GİRİŞ 01.04.2024 08:32 GÜNCELLEME 01.04.2024 08:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2014-2019 yılları arasında Bayburt Belediye Başkanlığı yapan Mete Memiş 2024 yılında yeniden Bayburt Belediye Başkanı olarak seçildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Mete Memiş 7 bin 346, MHP adayı Hükmü Pekmezci 7 bin 110 oy aldı. (Açılan sandık oranı: % 100 )

Öte yandan Aydıntepe’de MHP adayı Haşim Şentürk, Demirözü’nde AK Parti Adayı Arslan Gürer, Arpalı’da AK Parti adayı Nahit Binbir ve Gökçedere’de AK Parti adayı Miktad Şeker seçimi kazandı.

METE MEMİŞ KİMDİR?

1964 Bayburt doğumlu. İlk ve orta öğrenimi Bayburt’ta lisans eğitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümünü tamamladı. Mesleğe Kars- Kağızman’da başladı. Öğretmenliğin yanı sıra, Müdür yardımcılığı yaptı. Ardından özel sektöre geçiş yaparak Bayburt Güven Dershanesinde müdür olarak çalıştı. Sonrasında kurdukları şirket bünyesindeki Erzincan Güven Dershanesinde yönetti ve Matematik öğretmenliğine devam etti.

Büyük onuru ve mutluluğu olan 26 yıllık meslek hayatı boyunca aralarında çok sayıda akademisyen, bürokraat, işadamı, doktor, mimar, mühendis, hukukçu ve öğretmenin de bulunduğu çeşitli meslek gruplarından alanlarında başarılı sayısız bireyin yetişmesinde büyük emek sahibidir.

AK Parti’nin kuruluş aşamasında Bayburt İl Teşkilatının yapılanmasına fikirleriyle katkı sağladı. 2002 Genel Seçimlerinde AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı oldu. İlerleyen süreçleri yakinen takip ederek AK Parti adına yerel ve genel seçimlerde katkı sunmaya devam etti. Memiş, evli ve 3 çocuk babası.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Osman 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın hoca hayırlı olsun inş
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul daki muhtarlardan az oy almıştır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Taksim'de gösteri olmayacak! İşte 1 Mayıs'ta kapanan yol ve güzergahlar...
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!