4 oy fark vardı! Bir yerde daha seçim yenileniyor

4 oy farkla CHP adayının kazandığı Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde seçimler 2 Haziran’da yenilenecek.

GİRİŞ 04.04.2024 12:08 GÜNCELLEME 04.04.2024 12:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Akpazar beldesinde CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 471 oy alırken AK Parti’nin adayı Ali Aydın 467, DEM Parti adayı Orhan Çelebi ise 274 oy almıştı. 

AK Parti, Örs Mahallesi’nde kurulan sandıkta yaklaşık 20 seçmene sandık kurulu tarafından belediye başkanlığı pusulası verilmediği ve bunun da seçim sonucunu değiştirebileceğini ilişkin İlçe Seçim Kuruluna başvuru yaptı. 

Başvuruyu görüşen Seçim Kurulu, beldedeki seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Akpazar’daki seçim, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Akpazar Belediyesini 2019 seçimlerinde HDP’nin adayı Orhan Çelebi kazanmış ancak belediyeye daha sonra kayyum atanmıştı.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 1
  • ali şahin 4 hafta önce Şikayet Et
    seçimi yenileyeceğinize yeniden saysanıza oyları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor