"Terörsüz Türkiye" sürecinde yeni aşama: 5 vekil Öcalan'la görüşmeye gidecek

“Terörsüz Türkiye” hedefiyle kurulan Millî Dayanışma Komisyonu, bu hafta yeniden toplanıyor. Gündemde MHP’li Feti Yıldız’ın Öcalan’la görüşmek üzere İmralı’ya heyet gönderilmesi çağrısı var.

GİRİŞ 08.09.2025 10:29 GÜNCELLEME 08.09.2025 10:29

“Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, iki haftalık aranın ardından bu hafta toplanıyor. Son olarak 28 Ağustos’ta toplanan ve eski Meclis başkanlarını dinleyen komisyon, eylül ayındaki ilk toplantılarını perşembe ve cuma günü gerçekleştirecek.

Komisyon, 11 Eylül’de sendika, 12 Eylül’de ise ise iş dünyası temsilcilerini dinleyecek.

Komisyondan görüntü

5 MİLLETVEKİLİ İMRALI'YA GİDECEK

Bu haftaki toplantılarda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrı yaparak, komisyonun Öcalan’ın beyanlarını almak üzere önümüzdeki süreçte bir heyeti görevlendirilebileceği yönündeki açıklamasının da gündeme gelmesi bekleniyor. Yıldız’ın çağrısının komisyonda konuşulabileceği ve Kurtulmuş’un belirleyeceği beş milletvekilinin İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşebileceği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise daha önce yaptığı açıklamada partisinin İmralı’ya heyet yollamayacağını açıklamıştı.

MHP'li Yıldız'dan 'Terörsüz Türkiye' çıkışı: ‘Öcalan beyanı zaafiyet oluşturmaz’MHP'li Yıldız'dan 'Terörsüz Türkiye' çıkışı: ‘Öcalan beyanı zaafiyet oluşturmaz’

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl binasına giriş yaptı
İzmir'de hain saldırı anı! Saldırgan işte böyle yakalanmış...