Bahçeli'nin 'Silivri' çıkışına Özgür Özel'den yanıt: Memnun oluruz

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Silivri’ye gidişle İmralı Cezaevi’ne gidiş arasında ne fark var? Yok" sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Olumlu görüyorum bu yaklaşımı" dedi.

GİRİŞ 22.11.2025 18:39 GÜNCELLEME 22.11.2025 19:53

"Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu", komisyonda yapılan ve çoğunluğun 'evet' verdiği oylamanın ardından İmralı'ya gidecek. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışının ardından gündeme gelen 'İmralı ziyareti', siyaset gündeminde günlerdir en çok tartışılan konu haline geldi. 

CHP'nin oylamaya katılmadığı ve ziyareti desteklemediği açıklanırken, İmralı'ya gidecek isimler de netleşmeye başladı. 

DEM Parti'den CHP'ye İmralı tepkisi: Tarih bu anı kaydedecekDEM Parti'den CHP'ye İmralı tepkisi: Tarih bu anı kaydedecek

CHP'nin İmralı kararı sonrası istifalar başladı: Kürtleri sevmeyen bizi de sevmesinCHP'nin İmralı kararı sonrası istifalar başladı: Kürtleri sevmeyen bizi de sevmesin

Heyette; AK Parti'den Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, MHP'den İstanbul Milletvekili Feti Yıldız ve DEM Parti'den Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yer alacak. CHP, heyete bir isim önermedi ve ziyarete katılmayacağını duyurdu.

Tüm bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ta açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, konuşmasında Bahçeli'nin 'Silivri' çıkışına yanıt verdi.

Özgür Özel, Zonguldak'ta konuştu

BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞINA YANIT

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Önünüze bir Türkiye haritası açın. Parmağınızı Silivri’nin üstüne koyun. Bakın Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde. Sonra parmağınızı İmralı Adası’nın üstüne koyun. O da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde. Silivri’ye gidişle İmralı Cezaevi’ne gidiş arasında ne fark var? Yok. Silivri’ye gidiliyorsa İmralı’ya da gidilir." ifadelerini kullanmıştı. 

Özel, bu sözlere 'memnun oluruz' diyerek, şu sözlerle yanı verdi;

"İmralı'ya gidiyorsa Milliyetçi Hareket Partisi o zaman Silivri'ye de gelebileceğini söylemiş. Bundan memnuniyet duyarız.

"SAYIN BAHÇELİ'YE ANLATIR"

Ekrem Başkan, Sayın Bahçeli ve 3 arkadaşını Silivri'de ağırlamaktan ve kendisine ne büyük bir haksızlık yapıldığını, nasıl bir hukuk darbesine muhatap olduğunu, kendisinin tek suçunun hizmet olduğunu, 4 bin sayfalık iddianamenin içindeki bütün somutları da özetleyerek bunların birer iftar olduğunu, hiçbir somut delil olmadığını Sayın Bahçeli'ye anlatır.

Devlet Bahçeli ve Özgür Özel

"YAKLAŞIMI OLUMLU"

Sayın Bahçeli de bu büyük haksızlığa da bir çözüm üretimine katkı sağlar diye düşünüyorum. Olumlu görüyorum bu yaklaşımı." 

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Mert 15 dakika önce Şikayet Et
    bunlar degilmi idi apo serbest kalsın diye
    Cevapla
  • miroglu 32 dakika önce Şikayet Et
    Sayın bahçeli rüşvet yolsuzluk hırsızlık yapanların yanına gitmez bunu kafanıza bir yanına koyun u utmayin
    Cevapla
  • 2247 32 dakika önce Şikayet Et
    bunların zekasına hayran olmamak elde değil nasıl zekice bir anlatım pusula kaybedilince böyle oluyor demekki
    Cevapla
  • yuh artik 44 dakika önce Şikayet Et
    La amacı hizmetmis, ne yaptı ula bu.. yaptım dedikleri de rüşvet çıktı...
    Cevapla
  • Selim 1 saat önce Şikayet Et
    En ağır günahlardan biri binlerce askerin şehadetine sebep olmaktır. Nasıl af olacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD itiraz etmişti: Liderler Zirvesi'nde dikkat çeken olay! Kabul edildi
Dr. Eray Güçlüer: "CAATSA yaptırımlarının arkasında İsrail vardı"