CHP salonu terk etti, Baykal vicdansızlık dedi

CHP'liler, demokratik açılım konusunda konuşan Başbakan Erdoğan'ın 'şehit cenazeleri' üzerine sarf ettiği sözlerin ardından TBMM Genel Kurulu'nu terk etti. CHP lideri Baykal, Meclis kulisinde yaşananları yorumladı.

CHP salonu terk etti, Baykal vicdansızlık dedi
CHP salonu terk etti, Baykal vicdansızlık dedi
GİRİŞ 14.11.2009 00:48 GÜNCELLEME 07.01.2019 18:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Şiddet üzerinden, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını zannedenler var. Bunlar tabii ki bu sürece karşı çıkıyor. Hatta 'şehitler gelsin de biraz daha fazla bağıralım' diye bekleyenler var'' sözü üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP'li milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

CHP lideri baykal, salonu terk etmelerini ardından, Başbakan Erdoğan'ın Genel Kurul'daki konuşmasını, ''Muhalefete, 'şehit cenazelerinin gelmesini istiyor' diye, hiç kimsenin konduramayacağı bir ithamı utanmadan bir Başbakan yapıyor'' diye eleştirdi.

Kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, üzüntü verici bir olay olduğunu ifade etti.

Ülkeyi ''tahrip ve tahrik ettiklerini, parçaladıklarını'' öne süren Baykal, ''Muhalefet şehit cenazelerinin gelmesini istiyor'' diye, hiç kimsenin konduramayacağı bir ithamı, utanmadan bir Başbakanın yaptığını'' söyledi.

"NEZAKET DERSİ"
Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nezaket dersi almaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

TBMM'deki odasında grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri ile bir araya gelen Baykal, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın tepki gösterdikleri sözlerine işaret eden Baykal, şunları söyledi:

''Allah akıl izan versin. Olacak şey değil. Çok kaba, zalimce bir iftira. Bu anlayışla milli birlik mi sağlanır? Bu öyle bir ithamdır ki kimsenin söylemeye hakkı yok. Başbakanın bir nezaket dersi almaya ihtiyacı var. Bir başbakanın böyle konuşmaya hakkı yok. Bu, demokrasiye, ne dine, ne imana sığar. Nasıl kondurabilirsiniz? Bunu söylemek vicdansızlıktır.''

(aa)

YORUMLAR 3
  • Yavuzsultan 14 yıl önce Şikayet Et
    TUH TUH WAH WAH..... Niye kalkip gitmis, fare daga kusmus dagin haberi olmamis....
    Cevapla
  • süleyman çetinöz 14 yıl önce Şikayet Et
    ahhh chp ahhh. Ben chp nin genel kurulu terketmesini hiç ama hiç yadırgamadım.onların her zaman ki tutumu bu.sorunlar üzerinde hiçbir zaman çözüm önermezler, çözüm üretenlere de iftira atarlar.Gerçekleri dinlemeye de hiçbir zaman tahammülleri yoktur.şimdi ben buradan chp ye oy veren kaedeşlerime sesleniyorum.siz chp ye oy verirken sizi temsil etmesi için mi oy veriyorsunuz? yoksa kaçıp gitsinler diyemi? lütfen bir kez daha düşünün....
    Cevapla
  • tlaps 14 yıl önce Şikayet Et
    terör.. Siz bir ülkeyi yöneten başbakana hatta tüm partiye terörist diyeceksiniz, ağza alınmayacak hakaretler yapacaksınız size bişey söylenince ülkenin başbakanı bunu söyleyebilirmi diyeceksiniz. Kim söyleyecek peki bunu size. Vtandaş söylesede dinlemiyosunuz ki. Gerçi başbakanıda dinlemediniz. Çünkü gerçekler acıdır. Gerçekleri duymak size acı veriyor. Ne diyelim allah sizi islah etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız