Göksal Küçükali AKP'den istifa etti

AKP İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, partisinden istifa etti. Küçükali'nin istifasıyla AKP'nin sandalye sayısı 363'e düştü. Küçükali, istifa nedenini şu sert ifadelerle açıkladı;

Göksal Küçükali AKP'den istifa etti
Göksal Küçükali AKP'den istifa etti
GİRİŞ 01.03.2005 10:26 GÜNCELLEME 01.03.2005 10:26

AKP'de Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun istifasının ardından, yaprak dökümü sürüyor. Son olarak AKP İstanbul milletvekili Göksal Küçükali, partisinden istifa etti.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla istifa kararını açıklayan Küçükali, "Üzülerek görmekteyim ki AK Parti, kuruluşundaki bütün prensiplerine ters hareket eden, evrensel hukuk kaidelerini hiçe sayan, adaleti, kalkınmayı ve demokrasiyi reddeden, kişisel kaprislerin, kinlerin, hırsların ön plana çıktığı bir parti olmuştur" dedi.

Göksal Küçükali parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, partisinden istifasının gerekçelerini anlattı.

 


Süleyman Hilmi Tunahan’ın dini anlayışına yakın olduğu belirtilen Küçükali, 22 Kasım 2004 günü Arena adlı programda 'asrın yağması' olarak nitelendirilen bazı yolsuzluk iddialarına ilişkin yapılan yayında kendisinin de adının geçtiğini anlatırken, bu programın ardından Başbakan Erdoğan’ın Dengir Mir Mehmet Fırat’ı arayarak hakkında tahkikat yapılıp disiplin kuruluna sevk edilmesi yönünde talimat verdiğini kaydetti.


Daha sonra MYK kararıyla ve kesin ihraç istemiyle müşterek disiplin kuruluna sevk edilen Küçükali, 'Genel Başkanlığın ve MYK’nın bu tavrı tamamen hukuka aykırı ve şahsını karalamaya yönelik maksatlı ve siyasi bir linç teşebbüsüdür. Ama muvaffak olamadılar, olamayacaklar' dedi.


 


'TÜZÜĞE AYKIRI HAREKET EDİLDİ'


 


Küçükali, parti yönetiminin kendisini disiplin kuruluna sevk ederken hem tüzüğe aykırı hareket ettiğini, hem de kendisine karşı hukukun temel kurallarını hiçe sayan, insan haklarını ayaklar altına alan eylemleri kendisine reva gördüğünü dile getirdi.


Partiden kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekenlerin kendisine karşı bu eylemleri gerçekleştirenler olduğunu öne süren Küçükali, 'MYK’nın bu kararına başkanlık yapan Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat bugün, enerji yolsuzluğuna adı karıştığı iddia edildiği için ’Haysiyet katliamı yapılıyor, ispat edin istifa edeyim’ diye bağırmaktadır' dedi.


 


Küçükali, AKP’nin kuruluşundaki bütün prensiplerine ters hareket eden, evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan, adaleti ve kalkınmayı ve demokrasiyi reddeden, kişisel kaprislerin, kinlerin, hırsların ön plana çıktığı bir parti olduğunu ifade etti.
   
1 MART TEZKERESİ


 


Küçükali, iki yıl önce 1 Mart tezkeresine karşı çıktığı için disiplin kuruluna sevk edildiğini ancak ihraç kararının çıkmadığını, 1 Mart’ta istifa kararını açıklamasının manidar olduğunu dile getirirken, istifa için bugünü beklemesini ise şöyle açıkladı:
   
'Ben hakkımdaki bütün asılsız iddiaları belgeleri ile çürüttüm ve müşterek disiplin kuruluna savunmamı verdim. Disiplin kuruluna savunmamı verdikten sonra ’hakkımda bir delil var mı? Varsa onlara da cevap vereyim’ diye sordum. Başkan ve heyettekiler ’yok’ dediler. Sırf müşterek disiplin kuruluna sevk edilmiş olmakla, savunma yapmadan, adeta kaçarcasına partiden istifa etmek siyasi ahlakımla bağdaşmazdı. Bu nedenle savunmamı vermiş olmanın huzuruyla AKP’den istifa ediyorum. Ve AKP yönetimini kendileri ile vicdanları ile kul hakkını hiçe sayan sorumlulukları ile baş başa bırakıyorum.'


 


'MUMCU İLE GÖRÜŞMEDİM'
 
Küçükali, bir süre önce bakanlık görevinden ve AKP’den isitfa eden Erkan Mumcu ile herhangi bir görüşmesi olmadığını kaydederken, DYP’ye gidip gitmeyeceği yolundaki bir soruya da 'hayır' yanıtını verdi.

Küçükali'nin istifasıyla AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 363'e düştü. Son gelişmeyle Meclis'teki dağılım şöyle oldu:

AKP: 363
CHP: 170
DYP: 5
HYP: 1
Bağımsız: 9
Boş: 1

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşgalci İsrail ordusu Refah'a giriş görüntüleri yayınladı, Kassam'dan cevap gecikmedi
İmamoğlu’nun akraba torpilleri ifşa oldu, Özgür Özel topa girdi: Taviz yok!