Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...

Beşiktaş, Süper Lig’in 30’uncu haftasında Hatayspor’u evinde ağırlayacak. Bu maçta, Kara Kartal’ın kalesi henüz 18 yaşındaki Emre Bilgin’e emanet. İlk kez, 2014 yılında Siyah Beyazlı ekip tarafından keşfedilen Emre, 10 yaşında Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nden içeri girmişti. Şubat ayında reşit olan genç file bekçisinin hikayesi ise, Fenerbahçe’nin rahmetli futbolcularından Can Bartu’yu andırıyor. İşte, Emre Bilgin’in biyografisi…

Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...
Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...
GİRİŞ 19.03.2022 19:48 GÜNCELLEME 19.03.2022 19:50

Beşiktaş’ta “gençlik aşısı” etkisini sürdürüyor. Teknik direktör Önder Karaveli, Hatayspor maçında Emre Bilgin’e görev verecek. Galatasaray maçında Ersin Destanoğlu’nun cezalı duruma düşmesi ve Mert Günok’un sezonu kapatmasından ötürü görev sırası Emre’ye geldi. Aynı zamanda, Türkiye U-19 Milli Takımı’nın da kalesini koruyan genç eldiven, kariyerinin ilk profesyonel maçına çıkacak olmasından ötürü heyecan içerisinde. Onun kariyer basamaklarını tırmanış öyküsü ise, Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcularından rahmetli Can Bartu’yu anımsatıyor.

Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı A Takım'la idmanda!Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı A Takım'la idmanda!

Emre Bilgin Kimdir? Biyografisi…

Beşiktaş’ın 3’üncü kalecisi Emre Bilgin, 24 Şubat 2004 tarihinde İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde dünyaya geldi. Ailesi, Emre’nin futbola olan özverisini fark edip, onu yaşadıkları ilçenin amatör takımlarından Bayrampaşa Demirspor’a gönderdi. Demirspor’daki yetkililer, Emre’nin yaşıtlarına kıyasla kilolu olduğunu ve zayıflaması için uzun kaslarını çalıştırmasını gerektiğini düşündü. Bu sebeple, Emre uzun süre boyunca yüzme takımında yer aldı. Bayrampaşa Demirspor’daki bu karar, onun ilerideki kariyerini de doğrudan etkileyecekti. Hakikaten hem zaman içerisinde zayıflamış, hem de kalecilik reflekslerini geliştirmişti.

Emre Bilgin Türkiye U-19 Milli Takımı

Sporla bu kadar içli dışlı bir ailede dünyaya gelip, Bayrampaşa Demirspor’da atletik açıdan değişime uğrayınca fark edilmesi kaçınılmaz oldu. Beşiktaş’ın o dönemki gözlem ekibi, 2013-14 sezonunu Demirspor’da geçiren Emre’yi takıma kazandırdı. Emre, henüz 10 yaşında olmasına karşın boyu ve fiziği ile gözlemcilerin dikkatini çekmişti. 2014 yılında henüz 10 yaşındayken ailesinin de onayını alarak Ümraniye Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nden içeri girdi.

Emre Bilgin kimdir?

Uzun süre boyunca Beşiktaş’ın alt yaş kategorilerinde oynayan Emre, kulübün şimdiki teknik direktörü Önder Karaveli’nin de öğrenciliğini yapmıştı. Karaveli, Emre’yi önceki çalıştırıcı Sergen Yalçın’a da önermişti. Bu sebeple, Beşiktaş’ta Emre’ye kıyasla daha tecrübeli Utku Yuvakuran Fatih Karagümrük’e kiralanırken 18 yaşındaki kaleci takımda tutuldu. Beşiktaş’ta 3’üncü kalecilik pozisyonu ona devredildi.

Emre Bilgin kimdir?

Zamanla Türkiye Milli Futbol Takımı’nın alt yaşlarına da seçildi. U-15 onun ilk durağıydı. Burada 6 maça çıktı. Akabinde U-16. Burada da 12 maçta oynadı. Daha sonra U-18 ve en son U-19. Henüz Ümit Milli Takım’a çıkamasa da kısa bir süre içerisinde burada da yer alması bekleniyor. Nitekim Beşiktaş’ın 1’inci kalecisi Ersin Destanoğlu’nun A Takım’a çıkarılmasından ötürü Ümit Milli Takımı’nda kaleci kontenjanı açıldı. Ve bu bölgeye düşünülen isim de Emre Bilgin’den başkası değil.

Mert Günok Sakatlandı, Emre Bilgin Öne Çıktı!

Beşiktaş’ta 2021-22 futbol sezonunun kırılma anlarından biri kaleci Mert Günok’un sakatlığıydı. Sezon başında Başakşehir Futbol Kulübü’nden alınan Günok, Giresunspor maçında sezonu kapatacak şekilde sakatlandı. Tecrübeli eldivenin sakatlanmasıyla beraber kaledeki tek hakimiyet Ersin’deydi. Ancak Ersin’in Emre’den başka yedeği yoktu. Bu yüzden, Utku Yuvakuran’ın Fatih Karagümrük’ten çağrılması da gündemdeydi. Lakin böyle olmadı. Önder Karaveli Emre’ye güvenerek Utku’nun Karagümrük’te kalmasına yeşil ışık yaktı. Emre Bilgin, Ersin’in kart cezalısı durumuna düşmesiyle beraber ilk profesyonel maçına çıkacak.

Hikayesi Can Bartu’yu Anımsatıyor!

Emre Bilgin’in yüzücülükle başlayan kariyeri, bir yandan Fenerbahçeli Can Bartu’yu hatırlatıyor. Rahmetli Can Bartu da spor kariyerine basketbolcu olarak başlamıştı. Fenerbahçe ile profesyonel statüde basketbol maçları da oynamıştı. Hatta 6 milli maçta da kadroya seçilmişti.

Can Bartu ve Emre Bilgin

Lakin o, sadece filmlerde yaşanacak bir hikaye ile futbolu tercih etti. Futboldaki başarısı ona basketboldaki kariyerinden daha fazla ün ve popülarite getirdi. Hatta Avrupa’ya gitme fırsatını da bu sayede elde etti. Lazio ve Fiorentina’da oynadı. Avrupa’da “Sinyor Bartu” olarak anıldı. Ve, Atletico Madrid – Fiorentina arasındaki final maçında oynamasından ötürü “Avrupa kupalarında final oynayan ilk Türk” olarak tarihe geçti. Beşiktaş’ın genç kalecisi Emre Bilgin de, yüzücülükle başladığı kariyerini futbolla devam ettiriyor.