Lincoln Henrique kimdir? Fenerbahçe'nin yeni transferinde dikkat çeken Rizespor detayı...

Süper Lig'de önceki sezonu 2'nci sırada tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon öncesi Lincoln Henrique ile anlaşmaya vardı. Brezilyalı futbolcu bugün İstanbul'a gelerek kendisini karşılayan Fenerbahçe heyetiyle birlikte Kadıköy'ün yolunu tuttu. Peki, Lincoln Henrique kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Fenerbahçe'nin yeni transferinin kariyeri ve istatistikleri...

Lincoln Henrique kimdir? Fenerbahçe'nin yeni transferinde dikkat çeken Rizespor detayı...
Lincoln Henrique kimdir? Fenerbahçe'nin yeni transferinde dikkat çeken Rizespor detayı...
GİRİŞ 13.06.2022 19:47 GÜNCELLEME 13.06.2022 19:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Jorge Jesus ile yeni bir sayfa açan Fenerbahçe, 2022-23 sezonunun ilk transferini yaptı. Bir süredir iddia olarak basında yer edinen Lincoln Henrique, bugün İstanbul'a gelerek Fenerbahçe serüvenine resmen başladı. Sarı-Lacivertli ekip, görüşmelerin başladığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirirken, Brezilyalı futbolcunun transferi taraftarı heyecanlandırdı. Peki, Lincoln Henrique kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Brezilyalı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Stephanie Frappart kimdir? Türkiye Litvanya maçından önce dikkat çeken detay! Daha önce de...Stephanie Frappart kimdir? Türkiye Litvanya maçından önce dikkat çeken detay! Daha önce de...

LİNCOLN HENRİQUE'NİN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Lincoln Henrique Oliveira dos Santos, 7 Kasım 1998'de Brezilya'nın Porto Alegre kentinde dünyaya geldi. Rio Grande do Sul eyaletinin başkentinde doğan Henrique, 23 yaşında ve 7 yıldır profesyonel olarak futbol oynuyor. Merkez orta saha, on numara ve sol kanatta performans gösterebilen Brezilyalının orjininde de oyun kuruculuk var. Lincoln, 13 Haziran'da Fenerbahçe'ye transfer oldu.

ÇAYKUR RİZESPOR HİKAYESİ

Futbola Gremio altyapısında başlayan Lincoln Henrique, 2015 yılında A Takıma yükseltildi. 2 yıl kadar A Takım'da oynadıktan sonra Çaykur Rizespor tarafından kiralandı. Rizespor, Henrique'nin kiralanması için Brezilya ekibine 420 bin Euro ödeme yaptı. 

Lincoln Henrique

Şimdi olduğu gibi o dönemde de TFF 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'da 18 kez forma şansı bulan Henrique, 3 gol atıp 2 asist yaptı. Teknik direktör Hikmet Karaman, 420 bin Euro'ya kiralanan futbolcuyu rotasyon oyuncusu olarak değerlendirdi. Burada Lincoln'ün skora katkısı da büyük bir etkendi. 

Lincoln Henrique, Çaykur Rizespor'a imza atarken

Rize'de beklentileri karşılayamayan Lincoln Henrique, 18 yaşında geldiği Türkiye'den tatsız bir şekilde ayrıldı. 2018'de Brezilya'ya dönen futbolcu, Eylül'de bir başka Serie A (Brezilya) ekibi America Mineiro'ya kiralandı.

PORTEKİZ'DE DEĞER KAZANDI

Yarım sezonluk performansından sonra Gremio'ya geri döndü ve sezonu futbola başladığı yerde tamamladı. 1 Temmuz 2019'da da, 3 yıl boyunca formasını giydiği Santa Clara'ya (Portekiz) transfer olan Lincoln, 3 yılda değerine değer kattı.

Lincoln Henrique, Santa Clara'da oynarken

Portekiz'e geldiğinde 700 bin Euro piyasa değerine sahip olan futbolcu, 3 yıl içinde 5 milyon Euro seviyesini gördü. Portekiz Ligi'nde (LigaNos) şimdiye dek 91 maça çıkarken 7 gol atıp 19 asist yaptı. Portekiz'deki kariyeri boyunca sadece 2 kez kırmızı kart görmesi ise, hanesine olumlu şekilde yansıyan bir başka unsur oldu.

FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLDU

Yeni sezonun ilk günlerinde İsmail Kartal'la vedalaşıp teknik direktörlük koltuğunu Jorge Jesus ile dolduran Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcının talepleri doğrultusunda oyuncu transferi gerçekleştiriyor.

Lincoln Henrique ve ailesi

Bu bağlamda takımın ilk transferi de Lincoln Henrique oldu. Güncel değeri 5 milyon Euro olan Henrique, 3,5 milyon Euro bedelle Fenerbahçe'ye geçti. Sarı-Lacivertliler, Brezilyalı futbolcuyla görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden hep orta saha aliyoruz. Bizim calim atip top tutabilen 2 kanat oyuncusuna ihtiyacimiz var bence.
    Cevapla