Microsoft teste başladı! Windows 10'a şifresiz giriş

Microsoft, milyonlarca bilgisayarda yüklü olan işletim sistemi Windows 10 için yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. Kullanıcıların şifre girmeksizin oturum açmalarını hedefleyen şirket, test sürecine başladı.

Microsoft teste başladı!  Windows 10'a şifresiz giriş
Microsoft teste başladı! Windows 10'a şifresiz giriş
GİRİŞ 12.07.2019 16:14 GÜNCELLEME 12.07.2019 16:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şirketin Windows 10 Insider Önizleme sürümünde ortaya çıkan yeni özellik, Windows'a parolasız oturum açma yeteneği kazandırıyor. Söz konusu özelliği kullanabilmek için ise öncelikle Ayarlar > Hesaplar > Oturum Açma seçeneklerini izlemesi gereken kullanıcılar, sonrasında 'Cihazınızı parolasız yapın' seçeneğini işaretlemesi yeterli.

Parolasız oturum açma özelliğinin aktif olmasıyla birlikte Microsoft hesapları parmak izi algılama, PIN kodu ve Windows Hello kapsamında yüz tanıma uygulamasına otomatik geçiş yapacak.

Test sürecinin sona ermesiyle birlikte yeni özelliğin ilerleyen haftalarda tüm Windows 10 kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

 

 

YORUMLAR 8
  • TespiT 4 yıl önce Şikayet Et
    parolasız açılsın ki bizi daha iyi izleyebilsin. NSA için çalışan firma ve yazılım
    Cevapla
  • Artuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Windows 10 Telemetry ile tam anlamıyla bir CASUS yazılım. İnternet'te gerekli araştırmaları yaparsanız sizi nasıl izlediğini görürsünüz. Linux dağıtımı kullanın. Tavsiyem Linux Mint ya da POP Os ile başlamanız.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    win 10 değil. artık win20 olsun.
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    bu özellik zten var ilk baştan beri ben kullanıyorum pin ile açıyrum pc mi şifre girmeden her defasında
    Cevapla
  • c. cey 4 yıl önce Şikayet Et
    vermediğimiz bilgimi kaldıki, facebook instagram whatshap tüm bunlardaki bilgiler toplanıp analiz edildiğinde, kişiliğinize bırakın soyağacını yediğinz içitğiniz ruh halinize kadar herşeyi öğrendiler öğrenmeye devam ediyorlar, tüm bunların sonucu bir mahalle il ilçe ye kadar yaşayan insanlara nasıl bir provakasyon yada operasyon yapılabilir, Halkların en zayıf noktası tespit edilebilir hale geldi, şirket çalışanların profilinden şirketin durum analizi yapılabilir, artık nasıl bir komplo teorisi üretirsin düşünün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!