Apple kullanıcıları iPhone'u terk ediyor! İşte çarpıcı tablo

Apple her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Yüksek fiyat politikası nedeni ile kullanıcılarının Android cihazlara geçişini engelleyemeyen Apple'ın satış rakamları hızla erimeye devam ediyor. İşte yapılan araştırma sonucu iPhone modellerindeki kaybın çarpıcı tablosu...

Apple kullanıcıları iPhone'u terk ediyor! İşte çarpıcı tablo
Apple kullanıcıları iPhone'u terk ediyor! İşte çarpıcı tablo
GİRİŞ 29.07.2019 11:37 GÜNCELLEME 29.07.2019 11:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Apple kan kaybetmeye devam ediyor. İkinci el elektronik cihaz fiyat karşılaştırma sitesi BankMyCell'in yaptığı araştırma kapsamında iPhone kullanıcılarının bir bölümü, Android cihazlara geçiyor. Son dönemde abartılı yüksek fiyat politikası ile büyük tepki toplayan Apple'ın satış rakamları her geçen erimeye devam ediyor.

APPLE'A TEPKİ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR!

 

 

ABD'li teknoloji devi Apple'ın uzun süredir çok az tasarımsal ve donanımsal değişiklikler ile kullanıcıların karşısına çıkması, iPhone hayranlarının büyük tepkisine neden olmuştu. Buna ek olarak ciddi bir değişimin olmamasına rağmen eski jenerasyona göre oldukça yüksek bir fiyat etiketi ile satışa sunulan telefonlar, Apple kullanıcılarının Android'e yönelmesine nede oldu. BankMyCell'in yaptığı araştırma da söz konusu tabloyu ortaya koydu.

İkinci el fiyat karşılaştırma platfomu olan BankMyCell'in Ekim 2018 - Haziran 2019 tarihleri arasında yaptığı araştırmaya göre 2018 son çeyreğinde iPhone'unu satanların yüzde 24.5'i Android işletim sistemli telefonlara geçiş yaptı. iPhone X kullanıcılarının ise yüzde 26.2'si Android telefonlara geçiş yaparken Apple'ın en sağdık kullanıcıları ise iPhone 7 Plus kullanıcıları oldu.

TÜRKİYE'DE DE APPLE TARAFINDAN DURUM İÇ AÇICI DEĞİL!

Apple Türkiye'de de yüksek fiyatlar nedeni satış rakamlarında önemli ölçüde kayıp verdi. Yükse fiyatlı telefon modelleri ve servis ücretleri ile kullanıcıları kendinde uzaklaştıran Apple,  Phone XR, XS ve XS Max modelleri ile iyice çıtayı tavana yerleştirdi. 

Söz konusu bu duruma biraz merhem olabilmek için uzun bir sure önce indirim müjdesi veren Tim Cook, ne yazık ki bu atılımında başarılı olamadı.

YORUMLAR 3
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ipone bitmiştir nokta by
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    çok daha ucuza çok daha fazla özellikleri olan telefonlar var. hemde çol daha sağlam hemde bin dereden su getirmiyorlar. Iphone soygunu rezilliktir
    Cevapla
  • tatar 4 yıl önce Şikayet Et
    havadan başka bişey yok ipone tlflar beş kuruş etmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı