TikTok bir ülkede daha yasaklanabilir

ABD ve Hindistan’dan sonra Japonya da TikTok’u yasaklamak için tartışmalara başladı. Sosyal medya uygulaması TikTok neden bu ülkelerde yasaklanmak istiyor?

TikTok bir ülkede daha yasaklanabilir
TikTok bir ülkede daha yasaklanabilir
GİRİŞ 02.08.2020 16:59 GÜNCELLEME 02.08.2020 17:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD’den sonra şimdi de Japonya TikTok uygulamasını kamu kurumlarında ve güvenlik güçleri arasında yasaklama konusunu tartışıyor. Ayrıca ülke genelinde TikTok’un yükselişini engellemek çalışmalar yapılıyor.

 

 

ABD’nin TikTok hakkında yaptığı casusluk suçlamaları bu tartışmalara neden oldu. ABD yönetimine göre TikTok Çin istihbarat birimlerine bilgi aktaran bir casusluk uygulama. Bu sebeple ABD’de kamu personelinin, güvenlik güçlerinin TikTok kullanması yasaklandı. Aynı yasağı Çin ile “nükleer” savaşın eşiğine gelen Hindistan da aldı.

ÇİN MENŞEİLİ TÜM UYGULAMALARA YASAK GELEBİLİR

 

 

Çin’in ebedi düşmanı Japonya da şimdi bu kararı almak üzere hazırlık yapıyor. Japonya’da bu karar üzerinde çalışan politikacılar aynı zamanda başka Çin servislerine de yasak getirmeyi planlıyor.

Bu karar Çin ve TikTok için yıkıcı da olabilir çünkü TikTok Japonya’da çok güçlü ve önemli boyutta gelir de elde ediyor. Çin’in TikTok’u kaybetmesiyle, dünya çapında ilgi toplayacak yeni bir sosyal medya uygulama çıkarması da kolay olmayacak. Bir anlamda, ABD, müttefikleri vasıtasıyla, TikTok’u ve Çin’i ağır vurmaya devam ediyor.

 

KAYNAK: TELE1, HABER7
YORUMLAR 16
  • burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    TikTok Türkiye'de yasaklanmalı
    Cevapla
  • Cengiz gül 3 yıl önce Şikayet Et
    uygulamanın kaldırılmasını vizde reisten bekliyoruz çocukların ahlakını bozuyor
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Internet islama uygun değil günaha ulaşmak çok kolat
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Tiktok vs. kovulmuş şeytan ve insan şeytanlarının gençleri özellikle bitirme projesidir, beşer şaşar, kimsenin bir anı bir anını tutmaz, herkes günaha meyil edebilir bu ortamlarda, eskiden sapık dergiler gazete bayii köşelerinde gizli tutulurdu, şimdi çoluk çocuk herkesin elinde her an erişilebilir durumda sapık neşriyat! Hemen dünyada yasak rüzgarı varken yasaklanmalı! %20- %15 isyan edecek, avrupa kınayacak diye asla geri adım atılmamalı bu gibi konularda ÇÜNKÜ ahlak ve aileyi koruyamazsak BÖLÜNÜRÜZ!
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tiktok ve benzeri uygulamalar kaldırılmalı çok saçma buluyorum içeriğini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer