TikTok taktik değişikliğiyle ABD'de kalabilir

ABD Başkanı Trump’ın TikTok’u yasaklayacağız açıklamasından sonra sosyal medya platformu taktik değiştirdi. Çin merkezli ByteDance firmasının yasaktan kurtulmak için TikTok’un ABD’deki parçasını Microsoft’a satacağı konuşuluyor.

TikTok taktik değişikliğiyle ABD'de kalabilir
TikTok taktik değişikliğiyle ABD'de kalabilir
GİRİŞ 02.08.2020 09:54 GÜNCELLEME 02.08.2020 09:54

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’un geliştirici firması ByteDance’a TikTok’un ABD’de faaliyet gösteren bölümünü satmaya zorluyor. Microsoft tarafından satın alınmak istendiği biliniyor. Bu gelişmelerden sonra ise Trump’ın TikTok uygulamasını ABD içerisinde direkt olarak yasaklamak istediği söylentisi ortaya çıktı.

ABD seçimleri öncesinde Trump’ın bu hamlesi tartışılırken, yasaklama için yetkisini kullanacağı ya da başkanlık kararnamesi imzalayacağı değerlendiriliyor. Bu süreçte yapımcı şirket ByteDance, tüm gelişmeleri başa döndürecek bir açıklama yaparak, TikTok’un ABD operasyonunu satma kararı aldığını açıkladı.

Türkiye’de de KVKK tarafından soruşturma başlatılan TikTok’u ünlü ABD’li teknoloji devi Microsoft’un, Trump’ın baskısıyla satın alması bekleniyor. Yapımcı şirket, bu hamleyle TikTok’un operasyonunu ABD’li bir şirkete teslim ederek, söz konusu yasakların önüne geçmeyi amaçlıyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!