Türkiye de harekete geçmişti! Trump, TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı. Trump, yasağın 24 saat içinde uygulamaya konulacağını söyledi. Türkiye de Çin menşeli uygulama için harekete geçmiş ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında, "veri güvenliği açığı" iddiaları üzerine inceleme başlatmıştı. Dünya genelinde 800 milyon seviyesinde kullanıcısı olan TikTok'un, Türkiye'de yaklaşık 28, ABD'de 80 milyon abonesi var.

Türkiye de harekete geçmişti! Trump, TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı
Türkiye de harekete geçmişti! Trump, TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı
GİRİŞ 01.08.2020 06:09 GÜNCELLEME 01.08.2020 22:48
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, son dönemin belki de en tartışmalı sosyal medya uygulaması olan TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı. Trump, yasağın 24 saat içinde uygulamaya konulacağını söyledi.

 

TikTok'un ABD'de yaklaşık 80 milyon kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

 

SEBEP GÜVENLİK ENDİŞESİ VE KORONAVİRÜS

Amerikan hükümeti daha önce yaptıkları açıklamalarda, Çin hükümetinin, ABD vatandaşlarının kişisel ve özel verilerine bu tür uygulamalar üzerinden erişebildiğini ve uygulamaların veri toplamak için kullanıldığını öne sürmüştü.

Trump daha önce "TikTok yasaklanacak mı?" sorusuna "Evet bu düşündüğümüz bir şey. Bu büyük bir iş. Çin'in virüs ile ilgili ne yaptığına bakın, bu ülkeye ve tüm dünyaya yaptıkları utanç verici" demiş ve söz konusu ihtimale ilişkin detay vermeyerek, TikTok'u yasaklamanın koronavirüs ile ilgili olarak Pekin hükümetine misilleme yapmak için değerlendirilen birçok yoldan biri olduğunu eklemişti.

TÜRKİYE DE HAREKETE GEÇMİŞTİ

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), sosyal medya uygulaması TikTok hakkında, veri güvenliği açığı iddiaları üzerine resen inceleme başlattı. Dünya genelinde 800 milyon seviyesinde kullanıcısı olan TikTok'un en çok kullanıldığı ülkeler sıralamasında 28,4 milyonluk rakamla Türkiye 3. sırada.

YASAK DÜNYAYA YAYILABİLİR

Öte yandan TikTok daha önce Çin'in sınır problemleri yaşadığı Hindistan'da ve Endonezya'da yasaklanmıştı. Farklı ülkelerde de uygulamanın geleceği hakkında benzer kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Gerçek mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    insan oğlu Ne kadar Gaflet içindedir. seni doğru yola iletecek adres Allahın Kelamı KURAN Dır. sosyal hayat değil. yazık
    Cevapla
  • Adıyamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Microsoft TikTok'u satın alacak. trsm ise fiyatı düşürmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    hepsini yasaklamamiz gerekiyor, gelecegimiz icin Facebook instagram Twitter tiktok hepsi yasaklanmasi gerekiyor. kime ne faydasi var? zararlari faydasindan cok.
    Cevapla
  • Yerli milli internet 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin cinin sirketlerinin kazandigi yok twitter instegram facebook youtube tigtog hatta watzap.... neden hala yabanci menseili yabancinin kontrolunde yabancinin kontrolunde paralarida yabancinin cukkaladigi sosyal medya bizim icin sorun neden hala bizim bize ait olup dunyanin kullanimina acilacak sosyal medyamiz sanal dijital internet ortaminda kurum ve kurulusumuz yok su anda internet yaziliminda taninmis firmalarda bir cok Turk yazilim yapiyorken hala yok
    Cevapla
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı Özgür konuşma Bildirgesi TRUMP imzaladı Hala da her şey aynı Hiçbir şey değişmedi..Kimse önem vermiyor..Adam kafasında imzalıyor imzalayacaklarını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı