NASA, yaklaşan asteroidin dünyaya çarpma olasılığını paylaştı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'ya çarpma ihtimali çok düşük olan bir asteroidin kasım ayında gezegenin yakınından geçmesinin beklendiğini açıkladı.

NASA, yaklaşan asteroidin dünyaya çarpma olasılığını paylaştı
NASA, yaklaşan asteroidin dünyaya çarpma olasılığını paylaştı
GİRİŞ 23.08.2020 02:14 GÜNCELLEME 23.08.2020 02:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

NASA tarafından yapılan açıklamaya göre, 2018VP1 adı verilen asteroidin, ABD Başkanlık seçimlerinden bir gün önce, yani 2 Kasım'da Dünya'nın çevresinden geçmesi bekleniyor.

Yapılan hesaplamalara göre astreoidin Dünya'ya çarpma olasılığının binde 41 olduğu belirtildi. İlk olarak 2018 yılında Kaliforniya'daki Palomar Gözlemevi tarafından keşfedilen söz konusu cismin çapının yaklaşık 2 metre olduğu kaydedildi.

Amerikan medyasında söz konusu haber, yeni tip koronavirüs salgını ve diğer afetlerle geçen 2020 yılı için "bir göktaşı çarpmadığı kalmıştı" şeklinde yorumlara neden oldu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Elhamdülillah. 3 yıl önce Şikayet Et
    bir göktaşı yağmuru dünyanın işini bitirir veya dev bir asteroid insanı tamamen yok edebilir. o yüzden uzay araçları yapımına başlamamız lazım. uzay aracının içine yapay atmosfer ve oksiyen üreten malzemeler yerleştirip mini bir dünya gibi dönüşümü sağlamalıyız. Yüce Allah Kur'anda yıldızları insanların emrine verdim buyuruyor. Elhamdülillah.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasanın anlattığı gibi bir astro-it in bize çarpma olasılığı trafikte çarpa olasılığından milyar kez azdır :) Nasa Amerikonyadaki vergidaşlarından para toplamak için kurulmuş bir para-van kuruluştur.
    Cevapla
  • Egeliden 3 yıl önce Şikayet Et
    Sel deprem kasırga yanardağ patlaması Korona gibi son dönemde meteor geçişleri de çoğaldı.AllahC.C.insanoğlunu ikaz ediyor uyarıyor ama pek anlayan da yok.2-3 gün sonra Abd'yi iki Tayfun Meksika körfezi üzerinden gelip aynı zamanda vuracak. Doğal afet diyoruz küresel ısınma diyoruz İnsanoğlunun düştüğü manevi boşluğu hiç düşünmeden daha büyük felaketlere lisan-ı halimizle davetiye çıkarıyoruz.İnsanlık şeytana böyle teslim olmaya devam ederse O meteorlardan biri gelir dünyayı vurur bir gün..
    Cevapla
  • Bişey olmaz. 3 yıl önce Şikayet Et
    2 metrelik göktaşı zaten atmosferden geçip yere düşene kadar 2 cm. olur.
    Cevapla
  • Ferruh 3 yıl önce Şikayet Et
    haber olmak için NASANIN düştüğü hale bak :))) "az kalsın çarpıyordu" "vallaha çarpacaktı " "bir milimle dünya kurtuldu" bunlar başka bir şey üretemez mi oldular da aynı şeyleri söyleyip dururlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...