iPhone 12 serisinde beklenen özellik gelmeyecek

Apple’ın bu ay tanıtacağı iPhone 12 serisinin özellikleri artık neredeyse tamamen biliniyor. Yaz aylarında iPhone 12’lerde parmak izi okuyucusunun da olacağı iddia edilmişti. iPad Air benzeri bir parmak izi okuyucunun en erken iPhone 13 ile gelebileceği söyleniyor.

iPhone 12 serisinde beklenen özellik gelmeyecek
iPhone 12 serisinde beklenen özellik gelmeyecek
GİRİŞ 06.10.2020 13:03 GÜNCELLEME 06.10.2020 13:03

Apple yeni akıllı telefon serisi iPhone 12’leri bu ay tanıtacak. iPhone 12 serisinin tasarımından teknik özelliklerine kadar neredeyse tüm özellikleri artık biliniyor. Ancak bazı tartışmalı özellikler de bulunuyor.

iPhone 12 serisinde Touch ID özelliğinin geri gelebileceği iddia edilmişti. Çünkü bu yıl tanıtılan iPhone SE 2020 ve iPad Air modellerinde Touch ID yer alıyordu.

iPad Air parmak izi okuyucusu

Koronavirüs iPhone 12’ye parmak izi getirebilir iddiası vardı

Özellikle pandemi döneminde maske kullanımı zaruri hale geldiği için Face ID çözümü zaman zaman kullanıcıyı tanıyamayabiliyor. Bu nedenle parmak izi okuyucu aranır hale geldi. Android tarafında üreticiler parmak izi okuyucudan vazgeçmediği için fazla sıkıntı yaşanmamıştı.

Bununla birlikte Apple ürün tasarımlarına 1 veya 1.5 yıl öncesinden başladığı için yan kısımda Touch ID sensörüne ihtimal verilmiyor zira o dönemde pandemi yoktu ve Face ID halen en iyi biyometrik çözüm olarak değerlendiriliyordu. iPad modelleri ve iPhone SE 2020 için ise Apple’ın Touch ID sensörü kullanma alışkanlığı en baştan bu yana devam ediyordu. Bu bakımdan kaynaklar en erken iPhone 13 ile birlikte yan kısımda Touch ID sensörünün gelebileceğini belirtiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!