iPhone 13 sızıntıları iPhone 12 piyasaya çıkmadan başladı

iPhone 12 serisinin normalde geçtiğimiz ay tanıtılması gerekiyordu. Ancak koronavirüs nedeniyle gecikti ve iPhone 13 için şimdiden sızıntı haberleri gelmeye başladı. Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı akıllı telefon serisinde LTPO gibi verimlilik odaklı teknolojiler olacağı sızdırıldı.

iPhone 13 sızıntıları iPhone 12 piyasaya çıkmadan başladı
iPhone 13 sızıntıları iPhone 12 piyasaya çıkmadan başladı
GİRİŞ 04.10.2020 14:46 GÜNCELLEME 04.10.2020 14:46

Apple geleneksel tanıtım etkinliğini bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle ertelemek zorunda kaldı. iPhone 12 serisinin bu ay tanıtılarak yıl sonuna kadar raflarda yerini alması bekleniyor. iPhone 12 tanıtılmadan önce iPhone 13 için bilgi sızıntıları ortaya çıkmaya başladı. İlk sızıntılar iPhone 13’ün ekran boyutları ve ekran teknolojilerini işaret ediyor.

iPhone 13 tasarımı ve özellikleri

iPhone 12 serisinin üç farklı ekran boyutuyla satışa sunulacağı biliniyor. Apple bu cihazlardaki OLED ekranları yüzde 80 oranında Samsung, yüzde 20 oranında da LG ve BOE firmaları tedarik edecek.

Gelecek yıl ise iPhone 13 serisinde aynı boyutlar planlanıyor. iPhone 13 mini olarak kalması beklenen en küçük modelde 5.42 inçlik OLED ekran devam ediyor. iPhone 13 ve iPhone 13 Pro ismini alacak modellerde 6.06 inçlik boyutlar mevcut. iPhone 13 Pro Max ise 6.67 inçlik OLED ekrana sahip olacak.

Apple’ın iPhone 13 serisinde dokunmatik paneli ana ekran paneline entegre etmesi bekleniyor. Böylece bir miktar daha incelik elde edilmiş olacak. Ekran tedariğinde ise Apple ortaklarını biraz farklı dağıtmış.

LTPO iPhone verimliliğini artıracak

Ekran konusunda diğer bir gelişme ise LTPO teknolojisi. Ekranların enerji verimliliğini dikkat çekici oranda geliştiren LTPO teknolojisi normalde Apple Watch saatlerinde kullanılıyordu. iPhone serisinde ise ilk kez iPhone 13 Pro Max modelinde LTPO kullanılacak. Böylece hem enerji verimliliği hem de değişken tazeleme hızı elde edilmiş olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar