Bakan Yardımcısı Sayan'dan Elon Musk açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Elon Musk'ın uydular aracılığıyla internet sağlayan Starlink projesiyle ilgilendiklerini ve işbirliği için araştırmalar yapıldığını açıkladı.

Bakan Yardımcısı Sayan'dan Elon Musk açıklaması
Bakan Yardımcısı Sayan'dan Elon Musk açıklaması
GİRİŞ 28.10.2020 17:27 GÜNCELLEME 28.10.2020 17:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Satcom Vision, ilk video konferans etkinliğini Satcom Vision Digital adı altında ve “Salgın Dönemi ve Sonrasında Uydu Sektörü” konusu ile gerçekleştirdi. Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Elon Musk’ın Starlink projesini yakından takip ettiklerini ve bu alanda ne gibi iş birlikleri yapabileceklerini araştırdıklarını söyledi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Sayan; “Biz Elon Musk’ın Starlink projesini çok yakından takip ediyoruz. Mikro uydu dediğimiz bu proje, esasında geniş bant interneti, uydular aracılığıyla vermeyi sağlayacak bir teknoloji. Bizim şu anki uydularımız da ağırlıklı olarak; öncelikle yayıncılık, ikinci olarak da internet erişimi için kullanılmakta. Biz de benzer şekilde gerek Starlink’in gerek diğer uydu projelerinin etkilerini şu anda gözlemliyoruz.

Onlarla iş birliği içerisinde neler yapabiliriz, biz Türkiye olarak bu tür daha küçük uydularla daha alçak yörüngedeki uydularla bu hizmeti nasıl verebiliriz?  Biliyorsunuz uzayda da bizim bir egemenlik sahamız var. Türksat bizim bu anlamda görevlendirdiğimiz kuruluşumuz ve uzaydaki egemenlik haklarımızı da adeta savunmakta. Bu manada biz, onlarla birlikte iş birliği imkanlarına bakarken kendimiz bu tür uydu projelerinde neler yapabiliriz araştırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

 

YORUMLAR 5
  • Enigma 3 yıl önce Şikayet Et
    elon musk la yakın temas içinde bulunulmalı ve teknolojisini burada ürettirmesi veya geliştirmesi için gerekirse farklı destekler verilmesi ülkemiz mühendislerini ve üreticilerini belirli bir noktaya taşıyacağını düşünüyorum.
    Cevapla
  • aga dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    elon musk marsa turistik gezi düzenleyecek seviyede uzay çalışması yapıyor her şeyi kendin yapamazsın teknolojiyi alıp geliştireceksin çok olumlu bir çalışma tebrik ederim
    Cevapla
  • mr. 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir gelişme
    Cevapla
  • HAKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlarin niyeti internet falan degil bozgun ve fitne
    Cevapla
  • Lütfi 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye Elon Musk da kendi projelerimiz değil.Onların hilelerini öğrenmeden yanlış,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı