Apple yeni M1 işlemcisi için Samsung’un kapısını çalabilir

Apple, M1 işlemcisinin 5nm teknolojisiyle üretilmesi TSMC’nin kapasitelerini zorluyor. Teknoloji devi bu nedenle yedek bir üretici için Samsung ile temaslara geçmeye başladı.

Apple yeni M1 işlemcisi için Samsung’un kapısını çalabilir
Apple yeni M1 işlemcisi için Samsung’un kapısını çalabilir
GİRİŞ 14.11.2020 09:46 GÜNCELLEME 14.11.2020 09:46

Apple özellikle iPhone ve iPad’lerde kullanılan ARM tabanlı işlemcileri TSMC firmasına yaptırıyor. M1 yonga setini de ARM tabanlı olarak geliştiren Apple artık dizüstü ve masaüstü cihazlarda da 5nm sürecine sahip işlemciler ürettirmesi gerekiyor. Bu fazla talep TSMC kapasitelerini zorlamaya başladı.

TSMC normalde 5nm hatlarının büyük kısmını Apple için ayırmıştı zira Apple A14 yonga seti yıllık 200 milyonu aşan bir hedefe sahip. Kalan kısım da Huawei tarafından kullanılıyordu ancak ortaklığın bitmesi sonucunda muhtemelen bu bantlar da Apple tarafına geçti.

TSMC kapasite sorunu Samsung’a yöneltti

Apple M1 yonga setinin de 5nm sürecinde üretiliyor oluşu TSMC’yi sıkıntıya soktu. Yıllık 20-30 milyon civarında üretilmesi beklenen Apple M1 yonga seti için TSMC’nin kapasitesi yok. Bu bakımdan ibre Samsung’a döndü.

Apple bir kısım 5nm yongalarını Samsung’a ürettirmeyi planlıyor. Bunlar hangisi olacak belli değil. Apple A14 veya Apple M1 veya her ikisi belirli ölçeklerde olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti