Huawei ambargo nedeniyle premium markaları Mate ve P’yi satabilir

Çinli teknoloji devi Huawei’nin üst segment telefonları Mate ve P’yi ayrı markalar olarak satabileceği iddia edildi. Reuters’te yer alan haberde Huawei’nin üst düzey telefon işinden çıkmak için bu hamlenin yapılacağı belirtildi.

Huawei ambargo nedeniyle premium markaları Mate ve P’yi satabilir
Huawei ambargo nedeniyle premium markaları Mate ve P’yi satabilir
GİRİŞ 25.01.2021 15:20 GÜNCELLEME 25.01.2021 15:20

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Huawei ile Şangay hükümeti destekli yatırım firmaları arasında aylardır görüşmelerin sürdüğü iddiaları gündeme geldi.

Huawei’nin geçtiğimiz Eylül ayında markaları satma olasılığını araştırmaya başladığını iddia eden bir kaynaklar bazı açıklamalarda bulundu.

Danışmanlık firması IDC'ye göre, Mate ve P Serisi telefonların sevkiyatı 2019'un 3. çeyreği ile 2020'nin 3. çeyreği arasında 39,7 milyar dolar değerindeydi.

Ancak iki kaynağa göre, Huawei henüz satışla ilgili nihai bir karar vermedi ve görüşmeler başarılı bir şekilde sonuçlanmayabilir, çünkü şirket hala kendi bünyesinde tasarlanmış yüksek kaliteli Kirin çiplerini kendi bünyesinde üretmeye çalışıyor.

Huawei iddiaları reddetti

Bir Huawei sözcüsü, "Huawei, amiral gemisi akıllı telefon markalarımızın olası satışı ile ilgili dolaşan asılsız söylentiler olduğunu öğrendi" dedi. “Bu söylentilerin hiçbir değeri yok. Huawei'nin böyle bir planı yok " açıklamasını yaptı. Şangay hükümeti durumun farkında olmadığını söyledi ve daha fazla yorum yapmayı reddetti.

Biden yönetiminden umutlu değil

Huawei'nin premium akıllı telefon hatlarının potansiyel satışının, şirketin yeni Biden yönetiminin Mayıs 2019'dan bu yana Huawei'ye getirilen tedarik zinciri kısıtlamalarına yönelik fikir değişikliği yapacağına dair çok az umudunun olduğunu gösterdiğini söyledi.

Honor anlaşması örnek teşkil edebilir

Honor anlaşmasına benzer bir model olan Şangay hükümeti tarafından desteklenen yatırım firmaları, Huawei'nin bayileriyle P ve Mate markalarını devralmak için bir konsorsiyum oluşturabilir. İki kişi, anlaşma devam ederse, Huawei'nin yeni varlık için mevcut P & Mate yönetim ekibini de tutacağını söyledi.

 

KAYNAK: REUTERS, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…