Erdoğan'dan 'Elon Musk' talimatı: Özel olarak görevlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Erdoğan uzay teknolojileri başta olmak üzere birçok yenilikçi alanda öne çıkan Musk ile irtibat için birisini görevlendireceğini açıkladı.

GİRİŞ 29.01.2021 14:55 GÜNCELLEME 29.01.2021 17:03
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teknoloji devleri Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'la yaptığı görüşme henüz gündemdeki yerini korurken, yeni bir açıklama geldi. 

"MUSK İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDE OLACAKLAR"

Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, Musk'la görüşmesiyle ilgili bundan sonra atılacak adımlara işaret ederek, "Müşterek neler yapabiliriz bu konuda ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek, Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar" dedi.  

ERDOĞAN, ELON MUSK İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk arasında geçen telefon görüşmesinin detaylarına ilişkin Erdoğan’ın BiP ve Telegram hesaplarından şu paylaşım yapılmıştı:

“Sevgili kardeşim, bugün Tesla ve SpaceX’in Kurucusu Elon Musk ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede, Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine ilişkin hususları ele aldık. Teknoloji alanında ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeyi ve milletimize fayda sağlama amacıyla bu alanda atılan her adımı desteklemeyi sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk.

SpaceX, Türksat 5A fırlatışıyla bir ilki gerçekleştirmişti

8 Ocak tarihinde Türksat 5A uydusu Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketinin Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilmişti. Ülkemiz için büyük önem taşıyan Türksat 5A haberleşme uydusu başarılı bir şekilde yörüngedeki yerini aldı. Türksat 5A uydusunun fırlatılışı 2021 yılının ilk yörüngeye yerleştirme görevi olarak tarihe geçmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel günler turkiyenin olacak.
    Cevapla
  • Yapılması gereken 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılması gereken Elon Musk a Türkiye ye yatırım yapması şartı ile destek verilmesi gerek vergi muafiyeti gerek arazi olarak ama ne verirsen ver adam adaletin ve demokrasinin olmadığı bir yere yatırım yapmaz Musk ve elinde bulunan teknolojide her alanda yararlanılabilir silah sanayi otomotiv sanayi uzay sanayi yenilenebilir enerji sektörlerinde çok faydalı bir birliktelik olur ama olmaz
    Cevapla
  • S.r 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzun menzilli roket yapımı hakkında bilgi alacaktır inşallah .reisimiz bu teknolojiyi savunma sanayide kullanabilir buda mükemmel olur
    Cevapla
  • aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    C.baskaninimizin E.Musk ile iliskisi Turkiye icin hayirli olur.
    Cevapla
  • Gani 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama cumhurbaşkanliği yardimciliği verilsin fabrikalarina sıfır vergi getirilsin 15 yil boyunca
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla şikayet ettim yani baş parmağım değdi şikayeti geri de alamıyorum kusura bakmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı