Redmi 9C uygun fiyatın hakkını veriyor! Redmi 9C fiyatı ve teknik özellikleri

Xiaomi’nin fiyat performans odaklı alt markası Redmi’nin giriş seviyesi modelleri Redmi 9A ve Redmi 9C geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Redmi 9C modeli ekran, kamera ve batarya kapasitesiyle giriş seviyesindeki diğer cihazlardan öne çıkıyor. Redmi 9C bütçe dostu fiyatı ve şık tasarımıyla dünya genelinde büyük satış başarıları yakalayabilir. Redmi 9C’nin fiyatı ve teknik özellikleri haberimizde.

Redmi 9C uygun fiyatın hakkını veriyor! Redmi 9C fiyatı ve teknik özellikleri
Redmi 9C uygun fiyatın hakkını veriyor! Redmi 9C fiyatı ve teknik özellikleri
GİRİŞ 02.02.2021 14:46 GÜNCELLEME 02.02.2021 14:46

Xiaomi son yıllarda üst düzey akıllı telefonlarla piyasada yer alıyor ancak firmanın asıl hedef kitlesi giriş ve orta segmentte yer alan cihazlardan oluşuyor. Bu nedenle Redmi markasını oluşturan Çinli marka bütçe dostu ve yüksek donanıma sahip cihazlarla Pazar payını büyütüyor. Redmi 9C modeli günümüz piyasasına göre sudan ucuz bir fiyat ve tatmin edici özelliklere sahip. Gelin Redmi 9C’nin teknik özelliklerine yakından bakalım.

REDMI 9C TÜM ÖZELLİKLERİ

Redmi 9C ekran özellikleri

Redmi 9C modeli giriş seviyesi bir model olarak raflarda yer alıyor. 6.53 inçlik Full HD+ çözünürlükte IPS LCD panel kullanan Redmi 9C kullanıcılarına oldukça ideal bir görüntü kalitesi sunuyor. Damla çentikli tasarımı sayesinde ekran gövde oranı 20:9 olarak belirlenmiş.

Redmi 9C teknik özellikleri

Redmi 9C ilk olarak tasarımıyla göze çarpsa da teknik tarafta da oldukça iyi donanım özelliklerine sahip. Redmi 9C kutusundan Android 10 tabanlı MIUI 11 arayüzüyle çıkıyor. Ancak Xiaomi’nin MIUI 12 güncelleme listesinde yer alan cihaz önümüzdeki günlerde yeni  Android versiyonuna kavuşacak.

İşlemci tarafında 8 çekirdekli Helio G35 yonga seti bulunduran Redmi 9C, 3GB RAM ve 64GB depolama alanı sunuyor. Ayrıca depolama alanı harici microSD ile 512GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Batarya kapasitesi 5.000 mAh olan Redmi 9C, uzun kullanım süresi sunuyor. Bağlantı olarak 4G, Blutooth 5.0 ve Wi-Fi 802.11 b/g/n özelliklerine sahip.

Redmi 9C kamera özellikleri

Redmi 9C, geçtiğimiz yılın üçlü arka kamera kurulumu tasarımını taşıyor. Segmentine göre oldukça şık bir görünüme sahip olan Redmi 9C’nin arka kısmında sırasıyla; 13MP ana lens, 5MP ultra geniş açı lensi, 2 MP derinlik sensörü ve LED flaştan oluşan bir kamera kurulumu bulunuyor. Redmi 9C’de arka kısma yerleştirilmiş bir parmak izi sensörü bulunuyor.

 

Redmi 9C fiyatı

Redmi 9C giriş seviyesi bir akıllı telefon olarak teknik özellikler anlamında sınıfından üstün bir performans gösterse de fiyat anlamında bütçe dostu diyebiliriz. Redmi 9C ülkemizdeki çeşitli alışveriş sitelerinde 1,900-2,000 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!