Redmi Note 9 fiyatı ve teknik özellikleri! Milyonların tercih ettiği akıllı telefon

Xaiomi’nin düşük segmentler için akıllı telefon üreten markası Redmi’nin rekorlar kıran modeli Redmi Note 9’un fiyatı ve teknik özelliklerini sizin için derledik. Uygun fiyata yüksek performans vadeden Redmi Note 9, ülkemizde ve dünya genelinde büyük kitleler tarafından tercih edildi. Güncelleme konusunda da kullanıcıların beklentilerini karşılayan Redmi Note 9 2020’ye damgasını vurdu.

Redmi Note 9 fiyatı ve teknik özellikleri! Milyonların tercih ettiği akıllı telefon
Redmi Note 9 fiyatı ve teknik özellikleri! Milyonların tercih ettiği akıllı telefon
GİRİŞ 02.02.2021 14:52 GÜNCELLEME 02.02.2021 14:52

Uygun fiyatlı akıllı telefon arayanlar tarafından son yıllarda tercih edilen Redmi markası Note 9 modeliyle 2020’de milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Xiaomi’nin alt markası olarak konumlanan Redmi, özellikle orta segmentte Note serisiyle global bir başarı yakaladı. Redmi Note 9 geçtiğimiz yılın en başarılı cihazlarından birisiydi. Orta segmentte en çok özelliğe sahip olan Redmi Note 9’a gelin yakından bakalım.

REDMI NOTE 9 TÜM ÖZELLİKLERİ

Redmi Note 9 ekran özellikleri

Redmi Note 9’un ilk olarak ekranıyla başlayacak olursak, 6.53 inçlik büyük bir IPS LCD panel görüyoruz. 1080x2340 piksellik FHD+ ekran 60 Hz yenileme ve 395PPI değerlerine sahip. Delikli kamera tasarımıyla şık görünen Redmi Note 9’un panelini Gorilla Glass 5 koruyor. Ekran gövde oranı ise yüzde 83.22 olarak dikkatleri çekiyor.

IPS LCD panelle gelen Redmi Note 9, uzun süreli kullanım için TÜV Rheinland düşük mavi ışık sertifikası ve sıvı dökülmelerine karşı nano kaplamaya sahip.

Redmi Note 9 teknik özellikleri

Redmi Note 9, orta segment bir cihaz ve genel kullanıcıya hitap ediyor. İşlemci tarafında MediaTek Helio G85 kullanan cihaz grafik tarafında Mali-G52 MC2 yongasını kullanıyor. Orta segment için iddialı bir işlemciyle gelen Redmi Note 9 oldukça iyi bir performans vadediyor. Büyük ekranlı bir cihaz olduğu için oyun meraklısı kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilebiliyor. PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi oyunlar sorunsuz ve akıcı olarak oynanabilir.

Redmi Note 9 çeşitli depolama alanı seçenekleriyle satışa sunuldu. Bunlardan en yaygın olanları 3GB RAM + 64 GB depolama ve 4GB RAM + 128 GB depolama alanı olan versiyonlar. Ayrıca tüm modellerde MicroSD girişi sayesinde depolama alanı artırılabiliyor.

Android 10 ile kutusundan çıkan Redmi Note 9, pil performansı konusunda oldukça iddialı demek mümkün. 5020 mAh batarya kapasitesine sahip olan Redmi Note 9, uzun kullanım saatleri sunuyor. Ayrıca 18W’lık hızlı şarj teknolojisi sayesinde bu büyük boyutlu batarya kısa sürede dolabiliyor.

Redmi Note 9 kamera özellikleri

Redmi Note 9, 2020’nin dörtlü arka kamera kurulumu trendini takip ediyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan neredeyse tüm orta segment cihazlarda görmeye alıştığımız dörtlü kamera kurulumu Redmi Note 9 cihazlarda 48 MP fotoğraflar çekmeye imkan sağlıyor. Redmi Note 9’un arka kameraları sırasıyla 48 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açı lensi, 2 MP makro lens ve 2 MP derinlik sensörü şeklinde. Ön kısımdaki selfie kamerası ise 13 MP çözünürlüğe sahip ve Full HD kayıt yapabiliyor.

Arka kamera kurulumu sayesinde Redmi Note 9, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video çekimi yapabiliyor.

Redmi Note 9 fiyatı

Redmi Note 9 haberin başında belirttiğimiz gibi fiyat performans odaklı bir cihaz ve Xiaomi tarafından uygun fiyatlı olması için geliştirildi. Ülkemizde orta segmentler arasında rekabetçi fiyatlarla pazarda yer alan Redmi markası Note 9 modeli için de bu stratejiyi devam ettirdi. Redmi Note 9, Ocak 2021 itibariyle ülkemizde 2400- 2600 TL fiyat bandında satışa sunuluyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!