HarmonyOS işletim sisteminin Android kopyası olduğu iddia edildi

Huawei’nin yeni işletim sistemi HarmonyOS hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. HarmonyOS işletim sisteminin Android 10 ile büyük benzerlik gösterdiği söyleniyor.

HarmonyOS işletim sisteminin Android kopyası olduğu iddia edildi
HarmonyOS işletim sisteminin Android kopyası olduğu iddia edildi
GİRİŞ 03.02.2021 13:39 GÜNCELLEME 03.02.2021 13:39

Huawei'nin, ABD ambargoları sonrasında gelişimine hız kazandırdığı HarmonyOS'un, Android'den farklı yepyeni bir işletim sistemi olduğu, üzerine basa basa belirtiliyordu. Ancak yapılan inceleme ve analizler durumun böyle olmadığını gösteriyor.

HarmonyOS'u test ederek yorumladı

Akıllı telefonlar için geliştirilen HarmonyOS'un, Huawei tarafından duyurulmasından bu yana, yeni mobil platformun Android'den ne kadar farklı olacağı konusunda tartışmalar mevcuttu. Bu tartışmalar, HarmonyOS'un beta sürümüne sınırlı erişim getirilmesi ile daha da arttı ve ArsTechnica teknoloji editörü Ron Amadeo, HarmonyOS'u test edip sonuçları paylaştı.

Amadeo, HarmonyOS'u EMUI arayüzüne ve birkaç küçük değişikliğe sahip bir Android kopyası olarak tanımlıyor. Aynı zamanda, arayüzün bile Huawei'nin Android akıllı telefonlarına yüklediği EMUI sürümünün tam bir kopyası olarak kaldığına dikkat çekmiş.

Geçtiğimiz ayın ilk günlerinde üst düzey bir Huawei yöneticisi, HarmonyOS'un iOS ve Android'in bir kopyası olmadığını açıklamış ve temel farklılıklarını listelemişti.

 

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber