iPhone 12 satışları Qualcomm’u yükseltti

iPhone 12 serisine olan yüksek talep Qualcomm’un yüzde 62 oranında artış göstermesini sağladı. Qualcomm’un ürettiği 5G yonga setlerini kullanan iPhone 12 serisi Apple ve dolayısıyla Qualcomm’un yüzünü güldürdü.

iPhone 12 satışları Qualcomm’u yükseltti
iPhone 12 satışları Qualcomm’u yükseltti
GİRİŞ 04.02.2021 15:20 GÜNCELLEME 04.02.2021 15:20

Qualcomm, 2020’de yaşadığı yüzde 62’lik satış artışı ile 8.24 milyar dolar satış rakamına ulaştı. Şirketin bu rakama ulaşmasında en büyük rol iPhone 12 serisinin başarısı olarak görülüyor. iPhone 12 serisinde Qualcomm'un 5G yonga setleri kullanılmıştı. 

Wall Street Journal‘a göre, şirketin son çeyrekte yaşadığı artış neticesinde çeyrek için net geliri 2.46 milyar dolardı. Bu rakamlar, analistlerin 2.09 milyar dolarlık beklentilerini aştı. Ancak analistler, toplam satışların 8.27 milyar dolardan biraz daha fazla olacağını tahmin ediyordu.

Apple kendi 5G modemi üzerinde çalışıyor

Apple‘ın bir sonraki iPhone için kendi 5G modemlerini geliştireceği bildiriliyor. Ancak Qualcomm, değişen akıllı telefon pazarından fayda sağlayacağına inandığını söylüyor.

Son olarak Qualcomm’un İcra Kurulu Başkanı Steve Mollenkopf yaşadıkları bu başarının ardından konuyu şu şekilde özetliyor;

“Huawei’nin bu kadar çok pay kaybetmesi büyümemiz için büyük bir fırsat sağlıyor. Adreslenebilir pazar büyüdü, bu yüzden tedarik elde ettikçe ve peşinden gidebildikçe, bu bizim için biraz ters rüzgar olmaya başlayacak. Talep şu anda arzın çok üstünde, ki bu önümüzdeki birkaç çeyrekte normalleşecek bir şey.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı