SpeedTest ile bağlantı hızını haritadan görmek mümkün

SpeedTest uygulaması yeni bir özellik kazanarak kullanıcıların nerede 3G nerede 4.5G bağlantı hızına sahip olduğunu göstermeye başladı. Bu sayede seyahatlerinizde internet bağlantınızın hangi noktalarda daha hızlı hangi noktalarda daha yavaş olduğunu öncesinden görebileceksiniz.

SpeedTest ile bağlantı hızını haritadan görmek mümkün
SpeedTest ile bağlantı hızını haritadan görmek mümkün
GİRİŞ 05.02.2021 10:19 GÜNCELLEME 05.02.2021 10:19

SpeedTest, son güncellemesi ile birlikte “Harita” özelliğini iyileştirdi ve kullanıcıların bulundukları bölgede hangi mobil veri teknolojisi olduğunu görüntülemesine imkan sağladı.

Güncellemeyle birlikte SpeedTest uygulamasını açıp ekranın altındaki menüden “Map” seçeneğine dokunduğunuzda karşınıza bir harita çıkıyor. Bu haritayı kullanarak hangi bölgede hangi tip hücresel veri (2G/3G/4G/5G) olduğunu kontrol edebiliyorsunuz.

Ağ kapsama haritası 300 metrekareyi gösteriyor

SpeedTest’in açıklamalarına göre ağ kapsama haritası, 300 metrekarelik bir alandaki kullanıcıların hız testi verilerinin analizine dayanarak oluşturuluyor. Dolayısı ile Speed Test’in paylaşmış olduğu harita, doğrudan kullanıcı deneyimine dayanıyor ve temelde ağ servis sağlayıcılarından daha güvenilir bir kapsama alanı bilgisi sunuyor.

SpeedTest’in yeni Harita özelliğini test etmek için öncelikle uygulamayı 4.5.30 sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Ardından Map bölümüne gelerek haritayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilir ve istediğiniz konumun hangi tip bağlantıyı desteklediğini görebilirsiniz.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor