Clubhouse'dan Çin açıklaması: Güvenlik açığı 72 saat içinde kapatılacak

Clubhouse platformu hızla yükselirken ilginç bir gelişme yaşanarak bilgilerin Çin’e aktarıldığı iddia edilmişti. Clubhouse tarafından bu güvenlik açığı hakkında aksiyon alınacağına dair bir açıklama yapıldı.

Clubhouse'dan Çin açıklaması: Güvenlik açığı 72 saat içinde kapatılacak
Clubhouse'dan Çin açıklaması: Güvenlik açığı 72 saat içinde kapatılacak
GİRİŞ 14.02.2021 11:48 GÜNCELLEME 14.02.2021 11:48

Ses temelli yeni sosyal medya platformu Clubhouse, ülkemizde son günlerin en popüler uygulaması haline gelmişti. Davetiyeyle üye olunan sosyal medya platformu hakkında ses kayıtlarının Çin’e aktarıldığı iddiası gündeme geldi. Clubhouse’un güvenlik açığı hakkındaki açıklaması şaşırttı. Platform, Çin hükümetinin, Çin’deki kullanıcıların verilerine erişme riski olduğunu belirtti. Aynı zamanda Çin’de şu anda kullanıma kapalı olan uygulama, farklı yollardan indirilerek kullanılıyor.

72 saat içinde güvenlik açığı kapatılacak

Clubhouse güvenlik açığı için kısa sürede aksiyon alacağını da duyurdu. Popüler sosyal medya mecrası, güncellemenin 72 saat için yayınlanacağını açıkladı. Böylece platform, başka sunuculara veri aktarımını engelleyecek.

Ses kayıtları Çin hükümetine aktarılabilir

Uygulamadaki güvenlik açığı, Stanford Üniversitesi’ne bağlı Internet Observatory’nin raporuyla ortaya çıktı. Bu rapor, Clubhouse’daki kullanıcı verilerinin Çin hükümeti tarafından ele geçirilebileceğini belirledi.

Clubhouse için uçtan uca şifreleme sistemini, Çinli Agora firması sağlıyor. Aynı zamanda Çinli şirketin kullanıcı verilerine erişebildiği de ortaya çıktı. Bu yüzden firmanın, Çin hükümetine verileri aktarılabileceği öne sürüldü.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler