Uzay'da ateşlenen silahın görselleri paylaşıldı

Rusya’nın uzay topu isimli silahın görüntülerini gizlediği yönünde bir makale yayınlandı. Uzayda ateşlendiği iddia edilen tek silahın 47 yıl önce üç başarılı atış yaptığı iddia edildi. Uzay topu isimli silahın görüntüleri de paylaşıldı.

Uzay'da ateşlenen silahın görselleri paylaşıldı
Uzay'da ateşlenen silahın görselleri paylaşıldı
GİRİŞ 18.02.2021 16:15 GÜNCELLEME 18.02.2021 16:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Uzay araçları askeri operasyonlar için uzun yıllardır kullanılıyor. Uydu görüntüleri ilk olarak istihbarat ajansları tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Ancak uzayda bilinen gerçek bir silah kaynaklarda hiç yer almamıştı. Sovyetler Birliği’nin bir uzay istasyonunda gerçek bir silahı 1974 yılında ateşlediği iddia edildi. Uzay topu isimli silahı taşıdığı söylenen OPS-2 uzay istasyonundan 3 başarılı atış yaptığı bir makalede belirtildi.

Kısa bir ömre sahip olan uzay istasyonun, fırlatıldıktan bir yıl sonra faaliyetleri son buldu. İstasyon uzayda geçirdiği süre boyunca, gemide sadece 15 gün geçiren tek bir kozmonot mürettebatına ev sahipliği yapıyordu.

UZAY TOPU'NUN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

İkinci görevi yanaşma girişiminde de başarısız olan OPS-2, 1974‘ün sonlarına doğru göreve veda etti. İstasyonda bulunan silah, bu zamana kadar sadece düşük kaliteli tek bir görüntüde görülmüştü. Ancak RussianSpaceWeb.com‘dan Anatoly Zak, yeni görüntülere ilk dikkat çeken kişi oldu ve hem uzay istasyonu hem de silahın kullanımı hakkında yeni bir makale yayınladı.

Makalenin en ilginç kısmı topun, düşman hedefine saldırgan bir şekilde hiç kullanılmamış olsa da, uzayda ateşlendiğini bildiğimiz tek silah olmaya devam ediyor oluşu.

ÜÇ BAŞARILI ATIŞ YAPTI

Anatoly Zak tarafından yazılan makalede hiç kullanılmamış olan silahın, uzay yörüngesinin tersinde test edildiği belirtiliyor. Zak’in açıklamasına göre, yer kontrolörleri “istasyondaki savunma silahına ateş etme emrini verdiler” ve silah uzay istasyonunun tersi yönünde ateşlendi. Bu, kabukların mümkün olan en kısa sürede dünyaya düşmesini sağlamak için yapıldı. İddiaya göre başarılı üç atış tamamladı, ancak kimse mermilerin nereye gittiğini bilmiyor.

1974‘e kadar dünyanın yörüngesinde canlı ve işlevsel bir topun bulunduğu uzay istasyonu olduğu düşüncesi uzay meraklıları tarafından inanılmaz derecede vahşi olarak nitelendiriliyor. Soğuk Savaşın, rakip ülkeleri askeri oyunlarını geliştirmeye ittiği ve inanılmaz gelişmelerle sonuçlandığı düşünülüyor. Uzay topu ise bunun en ilginç örneklerinden biri olarak görülüyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 11
  • İMAM 3 yıl önce Şikayet Et
    Şeref yoksunları! Önce dünyada karasal kısmı yaşanamaz hale getirdiniz. İnsan ve hayvanlara etmediğiniz kalmadı. Sonra denizleri zehir havuzlarına çevirdiniz, canlı bırakmadınız. Daha sonra atmosferi deldiniz. Şimdi de uzaya göz koydunuz. Allah dünyadan hepinizi silip süpürsün.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında tarihimize bakarsak At, avrat, silah namustur. Silahın gölgelsi hürriyettir. En süperini biz yapmalıyız.
    Cevapla
  • Sıra 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece rusya denemedi abd de denedi.düşünün 31 yıl önceki bşr zamanda.ya şimdi hangi aşamadadır.o rusya abd nin çalıştığı uzay istasyonu sahi orada domates salata yetiştirmiyor.ya ne yapıyor.uzay silahları uzay silahları.hani uzayda ne işimiz var diyenlere bukonular ulaştırılmalı her yerde bu konu konuşmalıyız.bizde inşaallah boşuna uzay ajansı kurmadık.görüyorsunuz tehlike dünyanın dışında.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda yemiyor içmiyor silah üretiyor
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamete kadar yetecek yeraltı zenginliği var. Koskoca coğrafyası var. Bunu elinde tutabilmek için tek gerekli olan şey silah. Çok mantılı bir iş yapıyorlar.
    Cevapla
  • YAHYA AYGÜN 3 yıl önce Şikayet Et
    Desenize insan, uzayı da yaşanmaz hale getirmeye kararlı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı